18/04/2024

YER YERİNDEN OYNAYACAK…

11 Ocak 2019 - 12:36
YER YERİNDEN OYNAYACAK…

FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz’daki hain darbe girişimi öncesi umreye gideceğini söyleyerek Bolu Dağı’ndaki ‘İsmail’in Yeri’ adlı tanınmış et lokantasını kapatıp aniden ortadan kaybolan İsmail Çolak’ın itirafçı olacağını söyleyerek teslim olması kripto FETÖ’cülerin korkulu rüya görmesine neden oldu. FETÖ’nün önemli ticarî noktasında olan ve örgütün finans kaynağı olduğu iddia edilen Çolak’ın vereceği isimler şimdiden kamuoyunda merak edilmeye başlandı.

İSMAİL'İN YERİ'NDE KİMLER TOPLANTI YAPIYORDU?

15 Temmuz hain darbe girişiminden önce Bolu Dağı’ndaki İsmail’in Yeri isimli et lokantasında  FETÖ’cü işadamlarının bir araya gelerek toplantılar yaptığı ve mekanın adeta önemli kararların alındığı bir üs gibi kullanıldığı iddiası nedeniyle İsmail Çolak’ın vereceği ifadelerde önemli bilgiler ve isimler açıklaması bekleniyor.

ÖRGÜTÜN HAMLESİ OLABİLİR Mİ?

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlattığı soruşturma kapsamında FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarılan İsmail Çolak’ın kendisinin teslim olmak istemesine ise üst düzey yargı mensupları şüpheyle bakıyor. Bu teslim oluşun örgütün bir hamlesi olabileceğini düşünen üst düzey yargı mensupları Çolak’ın bilinenlerin ötesinde önemli bilgiler vermesi halinde samimimi olabileceğini düşünüyor.

SORUŞTURMA DÜZCE'DEN BOLU'YA SIÇRAYACAK MI?

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Çolak’ın gözaltı süresinin dolmasının ardından 70 kişiyi kapsayan bir iddianame hazırlaması bekleniyor. Çolak’ın vereceği bilgiler ışığında Düzce dışında da düğmeye basılarak soruşturmanın Bolu’daki işadamlarına da yansıyacağı ve soruşturmanın derinleşebileceği öğrenildi. Ancak Çolak’ın itirafçı olduğu için serbest bırakılması için ise şuana kadar günışığı görmemiş bilgi ve isimleri vermesi ayrıca örgütün bilinmeyenlerini ortaya çıkarması gerekiyor.

KENDİSİ TESLİM OLMAK İSTEDİ

Çolak, 10 Ocak Perşembe günü itirafçı olarak teslim olmak istediğini Türk makamlarına bildirdi. Talebin kabul edilmesi üzerine İsmail Çolak, uçakla geldiği İstanbul Havalimanında gözaltına alındı. Çolak’ın Düzce’de vereceği ifadedeki isimler kamuoyu tarafından da merak ediliyor.

POLONYA'DAN GELİP TESLİM OLDU

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan firari FETÖ sanığı İsmail Çolak'ın kendi isteğiyle Polonya'dan gelerek teslim olduğu belirtildi. 

FETÖ'NÜN FİRARÎ SANIĞIYDI

Çolak'ın emniyetteki işlemlerinin sürdüğü ifade edildi. İsmail Çolak, Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen, FETÖ ile bağlantısı olduğu tespit edilerek KHK ile kapatılan Düzceli Sanayici ve İşadamları Derneği (DÜSİAD) yönetici ve üyelerinin aralarında bulunduğu davanın firari sanıkları arasında yer alıyordu. 

Sanık Çolak'ın Bolu Dağı'nda bulunan "İsmail'in Yeri" adlı et restoranları da 20 Temmuz 2016'da kapatılmıştı. 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.