29/03/2024

BOLU'YA GELEN TURİST SAYISI YÜZDE 10 ARTTI

16 Nisan 2019 - 11:46

Bolu'da Turizm Haftası programının açılışında konuşan İl Kültür ve Turizm Müdür vekili Gökhan Öztürk, 2018 yılında 717 bini yerli 107'i bini yabancı olmak üzere toplam 824 bin tatilcinin kentteki turizm tesislerinde konakladığını açıklayarak tatilci sayısının bir önceki yıla göre yüzde 10 artış gösterdiğini vurguladı.

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası, Bolu'da kortej yürüyüşüyle başladı. Demokrasi Meydanında toplanan aralarında Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Mansur Şen, İl Kültür ve Turizm Müdür vekili Gökhan Öztürk, otel yöneticileri ve öğrencilerin bulunduğu grup belediye bandosu eşliğinde Anıtpark'a kadar yürüdü. İzzet Baysal Caddesindeki kortej yürüyüşüne vatandaşlarda ilgi gösterdi. Bazı vatandaşlar cep telefonlarıyla yürüyüşü görüntülediler.

Anıtpark'ta düzenlenen törende İl Kültür ve Turizm Müdür vekili Gökhan Öztürk, Atatürk anıtına çelenk koydu. Törende konuşan Öztürk, Bolu'nun deniz turizmi dışında tüm turizm çeşitlerinin yapılabildiği ender yörelerden biri olduğuna dikkat çekerek, "Başta doğa turizmi olmak üzere kış turizmi, termal turizm, kültür, inanç, gençlik, spor, av, kongre, toplantı, gastronomi ve alternatif turizm gibi bir çok turizm türleri ilimizde yapılmaktadır" dedi.

Bolu'da turizm belgeli 25 tesis olduğunu kaydeden Öztürk, şunları söyledi:

"Turizm belgeli 25 tesiste 4 bin 200, yerel belgeli 92 tesiste 4 bin 500 olmak üzere toplam 8 bin 700 yatak ile 22 adet belgeli seyahat acentası faaliyet göstermektedir. Yatırım faaliyetleri devam eden tesislerle birlikte önümüzdeki yıl toplam yatak sayısının 10 binin üzerine çıkması planlanıyor. 2018 yılında ilimiz geneli turizm tesislerimizde 717 bin yerli, 107 bin yabancı olmak üzere toplam 824 bin kişi konaklayarak bir önceki yıla göre yüzde 10 artış yaşanmıştır"

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.