29/03/2024

AİBÜ’DE "ORTADOĞU’DA TOPLUM, SİYASET VE BARIŞ KONGRESİ"

10 Mayıs 2014 - 00:00
AİBÜ’DE "ORTADOĞU’DA TOPLUM, SİYASET VE BARIŞ KONGRESİ"

"Bugün Suriye’ye, Irak’a, Libya’ya baktığımız vakit gördüğümüz tek manzara kaos, çatışma ve insanların yaşamlarını yitirmesidir"

Uluslararası Ortadoğu Barış Araştırmaları Merkezi (IMPR) Başkanı Doç. Dr. Veysel Ayhan, "Bugün Suriye'ye, Irak'a, Libya'ya baktığımız vakit gördüğümüz tek manzara kaos, çatışma ve insanların yaşamlarını yitirmesidir" dedi.

IMPR ile Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Ortadoğu Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen "Ortadoğu'da Toplum, Siyaset ve Barış Kongresi" İzzet Baysal Kültür Merkezinde başladı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan IMPR Başkanı Doç. Dr. Veysel Ayhan, Ortadoğu ve Afrika bölgelerinin ciddi bir kaos ve çatışma içine sürüklenmiş olduğunu söyledi.

Ortadoğu'yu dizayn eden güçlerin bölgenin bir parçası olmadığını anlatan Ayhan, şunları kaydetti:

"Bugün Suriye'ye, Irak'a, Libya'ya baktığımız vakit gördüğümüz tek manzara kaos, çatışma ve insanların yaşamlarını yitirmesidir. Aslında bu insanları birbirlerinden ayıran temelde çok ciddi tarihsel, ekonomik ve toplumsal ayrışmaların olmadığını görmektesiniz. Şimdi yeni bir dönemden geçiyoruz ve bu dönem 'Arap Baharı'yla üst seviyeye çıktı. Bu toplumlar bugünkü sistemi artık kabul etmiyorlar. Sistem, bu toplumların sorunlarına, krizlerine çözüm üretmiyor." Konuşmaların ardından kongre, "Ortadoğu'da Demokrasi ve Birlikte Yaşam" konulu panelle devam etti.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.