20/04/2024

2013 YILINDA REKOR KIRDI

17 Ocak 2014 - 00:00
2013 YILINDA REKOR KIRDI

Bolu Dağı AŞ Genel Müdürü Hasan Umur, 2013 yılının büyüme rakamlarını açıklayarak, “Highway Outlet AVYM’yi geçen yıl 8 milyon kişi ziyaret etti. Yüzde 30 oranında büyüme gerçekleşti” dedi.

Avrupa'nın en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan ve Bolu Dağı AŞ bünyesinde hizmet veren Highway Outlet Alışveriş ve Yaşam Merkezi (AVYM) büyüme rakamlarını açıkladı. 2013 yılının değerlendirmesini yapan Bolu Dağı AŞ Genel Müdürü Hasan Umur, "2013 yılı kendi içinde çeşitli çalkantıların olduğu bir yıldı ve kabul etmek gerekir ki perakende adına çok büyük hedeflerin gerçekleşemediği bir yıl oldu. Ancak bu Highway için geçerli olmadı. Çünkü, alışveriş merkezimiz ciro bazında 2012 yılına göre yaklaşık yüzde 30 büyüme gerçekleştirdi. Ziyaretçi bazında ise yaklaşık 8 milyon ziyaretçiye ulaştık. 2012 yılına göre yaklaşık yüzde 10 büyüdük. Bu rakamlar 2013 yılında gerek AVM sektörüne gerekse perakende sektörü büyüme rakamlarına göre çok önde rakamlardır. Sektöre göre reel büyümemizin çok daha üstlerde olmasının haklı gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Geçtiğimiz yıldan beklentileri karşıladıklarını ifade eden Hasan Umur, "Sektörde birçok firmanın erişemediği cirosal büyümeler ile yılı kapattığımız için muyluyuz. 2012 sonunda 2013 yılı için açıkladığımız büyüme hedefimiz yüzde 20 idi. Ziyaretçi bazında ise yüzde 10 büyüme hedeflemiştik. Bu noktadan baktığımızda ziyaretçi bazında büyümemizi birebir yakaladık. Cirosal bazda ise hedeflerimizin üzerine çıktık. Dolayısıyla 2013 bizim açımızdan çok verimli ve beklentilerimizi karşılayan bir yıl oldu" dedi.

2013 yılının ziyaretçi eğilimi açısından dönemlere göre farklılık gösterdiğini vurgulayan Bolu Dağı AŞ Genel Müdürü Umur, "Hem ürettiği ciro bakımından hem de 2012 yılına göre büyüme oranı bakımından yemek sektörü AVYM'mizde birinci oldu. İkinci sırada ise üretilen ciroda gündelik giyim, büyüme oranında ev tekstili ve aksesuar yer aldı. 2013 yılında AVYM'de üretilen cironun yüzde 35'ini yemek, yüzde 20'sini gündelik giyim, yüzde 12'sini marketler, yüzde 7'sini ayakkabı, yüzde 7'sini spor giyim, yüzde 6'sını ev tekstili ve aksesuar, yüzde 5'ini bayan giyim, yüzde 5'ini erkek giyim, yüzde 2'sini çocuk giyim ve yüzde 1'ini ise stant ciroları oluşturdu" şeklinde konuştu.

Geride bıraktıkları 2013 yılında en çok ziyaretçiyi otoyoldan aldıklarını açıklayan Hasan Umur, "Highway Outlet AVYM bulunduğu lokasyon nedeniyle dünyanın her yerinden ziyaretçi alıyor. Pekin'den gelen ziyaretçimiz de oluyor, Kanada'dan gelen ziyaretçimizde oluyor. Ancak ülkemiz sınırları içerisinde öne çıkan bölgeleri değerlendirmek gerekirse, ziyaretçilerimizin yüzde 50'sini otoyoldan alıyoruz. Yüzde 15'ini Batı Karadeniz illerinden, yüzde 35'ini ise Bolu ve Düzce'den alıyoruz" ifadelerine yer verdi.

2014 yılı hedeflerini de açıklayan Umur, şöyle konuştu:

"2014 yılının güzel bir yıl olacağını düşünüyoruz. Özellikle ülkemizdeki ekonomik istikrarın süreceğini öngörerek, cirosal bazda büyüme hedefimizi yine yüzde 20 olarak belirledik. Ziyaretçi bazında büyümemiz ise bu yıl bilinirliğimizin de iyice artması ile beraber yüzde 15 seviyelerinde gerçekleşeceğini hedefliyoruz. Yine 2014 yılı için bir diğer hedefimiz yüzde 89'larda devam eden doluluk oranımızın yüzde 95 seviyelerine yükselmesi. 2014 yılı içerisinde istihdamımızın da yüzde 15 seviyesinde artmasını öngörüyoruz."

Yepyeni projelerin 2014 yılında faaliyete geçeceğini de müjdeleyen Hasan Umur, açıklamasını şöyle tamamladı:

"2014 yılı Highway Outlet AVYM açısından ziyaretçilerimize sürekli sürprizler sunacağımız bir yıl olacak. Üçüncü yılımızı kutlayacağımız 2014 yılında bol bol imza günleri, söyleşiler ve konserler yapacağız. Bunun yanı sıra kampanyalarımızdaki ödül statülerini de yükselteceğiz. Ayrıca Ocak ayında ziyaretçilerimizle buluşacak olan sinema projemiz ile Şubat ayında ziyaretçilerimize sunacağımız Çocuk Eğlence Merkezi projemiz, AVYM'mizin bir yaşam merkezi olması adına sunacağımız önemli projeler olacak. Bolu Dağı AŞ açısından projelerimizi değerlendirdiğimizde, 2014 bizim için yine bir yatırım yılı olacak. 1000 yatak kapasiteli termal otel projemizi bu yıl hayata geçireceğiz. Araç bakım istasyonu, sinema, çocuk eğlence merkezi gibi yatırımları da yılın ilk ayları itibari ile bir bir devreye alacağız. Bu anlamda bol yatırımlı bir yıl olacak 2014 bizim için."

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.