19/03/2024

Bolu’da”GİRİŞİMCİ KADINLAR İLE İLHAM BULUŞMALARI” ndan...

Mustafa COP

Mustafa COP
28 Kasım 2019

TOBB, Habitat Derneği,İTÜ ve Coca-Cola Türkiye’nin katkılarıyla, kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımlarına destek olmak amacıyla yürütülen”KIZ KARDEŞİM PROJESİ”  kapsamında  ”KADIN GİRİŞİMCİLER İLE İLHAM BULUŞMASI” toplantısı 27 Kasım 2019 Çarşamba günü BTSO Konferans Salonunda yapıldı...

”ORADAYDIK”...

Çok kıymetli konuşmacılar (“SEZAİ HAZIR”... “EBRU ÖZGEN”...”OZAN ACAR”)

sabahki “ORTAKLAR PANELİ” ndeydiler... 

Projeyi ve kendilerini de anlattılar...

Dinledik...

Güzel bir sosyal sorumluluk “PR” çalışması...

Bu panelin konuşmacılarından ilan edilen Prof.Dr.Gülname TURAN( İTÜ) yü ise dinleyemedik efendim...

Gelelim “BİR GİRİŞİMCİLİK HİKAYESİ”başlıkl konuşmaya ve ünlü girişimci hemşehrimize...

“OPET”Petrolcülük A.Ş. Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi, BOLU Mengen Pazarköy Ali Beyler Köyünden “NURTEN ÖZTÜRK” Öğretmeni genç Bolululara rol model olarak dinleten “TÜRKER ATEŞ”i de kutluyoruz...

İşte Bu...

20 derslikili “T.C.MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI GAZİANTEP/ NURDAĞI Nurten Öztürk Ortaokulu”nu da yaptırarak Milli Eğitimimize de hediye eden konuşmacımızı bu okulun sitesinden de bugün bu girişimcilik hikayesini kendi ağızlarından dinleyemeyen hemşehrilerimiz, gençlerimiz, kadınlarımız için de paylaşalım dostlar...

“OKUYORUZ”...

“Nurten Öztürk Kimdir?”...

”Mengen’de 1949 yılında doğan Nurten Öztürk, ilk ve ortaokulu Mengen’de tamamlayarak sırasıyla Sinop Kız Öğretmen Okulu, Çapa Yüksek Öğretmen Okulu ve Fen Fakültesi Zooloji Botanik Bölümü’nü bitirerek 1971 yılında Akşehir Öğretmen Okulu’na Biyoloji Öğretmeni olarak başladı.

Aynı yıl okul arkadaşı Fikret Öztürk ile evlendi.

Görev aldığı tüm okullarda laboratuvar çalışmalarına öncelik verdi.

1984 yılında öğretmenlikten ayrılarak aile şirketi olan ve 1980 yılında kurulan Öztürkler Petrol Ltd. şirketinde çalışmaya başladı.

Eşi Fikret Öztürk ile birlikte 1992 yılında İstanbul'a gelerek Türkiye'nin ilk yerli akaryakıt şirketi olan OPET Petrolcülük A.Ş.'yi kurdu.

Şirketin kurulmasından itibaren her bölümünde görev yapan Nurten Öztürk'ün liderliğini üstlendiği sosyal sorumluluk projeleri, toplumsal sorunların çözümüne kurgulanmış çalışmalardır.

Sektörde fark yaratan "Temiz Tuvalet Kampanyası""Yeşil Yol Projesi", "Örnek Köy Projesi""Tarihe Saygı Projesi" ve "Trafik Dedektifleri Projesi" nin fikir lideri ve yöneticisi olan Nurten Öztürk, bu güne kadar beş büyük sosyal sorumluluk projesiyle 20 milyondan fazla kişinin hayatına birebir dokundu.

2000 yılında gazeteciler derneği tarafından ''Yılın İş Adamı'', 2001 yılında Dünya Gazetesi'nin düzenlediği yarışmada "Yılın Kadın Yöneticisi" ödülüne layık görülen Öztürk, 2006 yılında ise Çanakkale Rotary Kulübü tarafından "Toplum Hizmetleri Üstün Hizmet Ödülü'nü" aldı ve "Şehrin Fahri Hemşerisi" ilan edildi.

Çanakkale Sanayicileri ve İş Adamları Derneği tarafından, bölgeye yaptığı katkıları nedeniyle kendisine "Kent Hizmet Ödülü" verildi.

2007 yılında yapılan halk oylamasında "Yılın İşkadını" seçilirken TBMM tarafından ülke yararına karşılıksız hizmette bulunan kişi ve kurumlara verilen "Üstün Hizmet Ödülü'ne" layık görüldü.

Nurten Öztürk, 2015 yılında ise 'Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği' tarafından "Yılın Kadını" seçildi.

Nurten Öztürk, 2016 yılında ise iş dünyasında elde ettikleri başarılarla adından söz ettiren kadınları bir araya getiren 'Women to Watch' platformu tarafından sürdürülebilir sosyal sorumluluk projeleri ile fark yarattığı için "Yaşam Boyu Onur Ödülü"ne layık bulundu.

Öztürk, son olarak Fortune 500 Ödülleri kapsamında iş dünyasında ve toplumda özel bir yeri olan, topluma sosyal katkı sağlayan iş insanlarına verilen Pozitif Enerji Ödülü'nün bu yılki sahibi oldu.

Her biri markalaşan OPET Bilinçli Toplum Projeleri nedeniyle aldığı teşekkür mektupları ödül ve plaket sayısı yüz bini aştı.Nurten ve eşi Fikret Öztürk, OPET'in yüzde 50'sini Koç Grubu'na satarak çocukları için yeni bir sektöre girdiler.

Hobi olarak golf oynarken Karya Golf Kulübü'nün tamamını, National Golf Kulübü'nün ise yüzde 50'sini alarak, zincir otel işletmeciliğine, Antalya Regnum ile adım attılar.

Halen OPET Yönetim Kurulu Kurucu üyesi olarak görevine devam eden Nurten Öztürk, aynı zamanda edebiyatın şiir dallarıyla ve fotoğraf sanatıyla da ilgilenmektedir.

Öztürk, iki erkek ve bir kız çocuk annesidir.”...

KAYNAK:

nurtenozturk.meb.k12.tr Bu girişimcilik öyküsünü dinledikten sonra çay kahve molası verildi...

Ve ikinci bölüm başladı...

”KIZKARDEŞİM PROJESİ İLHAM BULUŞMASI”...

Moderatör.”Berrak KUTSOY.Pegasus, Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı”

...”Konuşmacılar.

1.”CEVAHİR ASUMAN YAZMACI.Ş.Urfa Cevahir Han Konukevi Sahibi.TURİZMCİ”

...2.”ELVAN ODABAŞI.DİYETİSYEN”

...3.”EMİNE MURTEZAOĞLU ERGÜL.

Bolu Gazelle Resorts Hotels Yönetim Kurulu Üyesi.

TURİZMCİ”...

İlham veren bu 3 kıymetli kadın girişimciyi de dinledikten sonra program sona ermiş oldu...

İnşaallah bu büyük bütçeli organizasyonlar devam eder de Bolu örnek yeni turizmciler ve girişimciler de kazanmış olur dostlar...

Değil mi?...

Davetiyelerde, programda olan merakla da beklenen, fakat gelemeyen Son konuşmacı Gazeteci, Film Yapımcısı , “TURSAK”Başkanı “ELİF DAĞDEVİREN”in “BU FİLMİN BAŞROLÜNDE SEN VARSIN “konuşmasını da en kısa zamanda aynı salonda dinlemek üzere...

Selam ve Muhabbetle...

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarın diğer yazıları