28/03/2024

KÜSİ reel sektöre işbirliği ve destek seçeneklerini anlattı

19 Nisan 2016 - 15:56
KÜSİ reel sektöre işbirliği ve destek seçeneklerini anlattı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Stratejisi ve Eylem Planı doğrultusunda, KÜSİ il heyetinin sanayi kuruluşlarını ziyareti devam ediyor. Ziyaretlerde firmalara faaliyetleri için kamu ve üniversite tarafından verilebilecek desteklerin tanıtımı yapılıyor.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2015-2018 Türkiye Sanayi Strateji Belgesi kapsamında yürütülen Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Stratejisi ve Eylem Planı ile kamu-üniversite ve sanayi işbirliğini geliştirmek, üretici kuruluşların kamu tarafından verilen destekler ve üniversiteler tarafından üretilen bilgi ve olanaklardan daha fazla istifade etmesine katkıda bulunmak hedefleniyor.

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ahmet Küçükkaraca, Organize Sanayi Bölge Müdürü Mustafa Gülen, KOSGEB İl Müdürü Kürşad Dereci, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Bolu Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Tolga Kaya, Ticaret İl Müdürü Ersin Terzi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Nükleer Radyasyon Dedektörleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve KÜSİ İl Temsilcisi Prof.Dr. Ercan Yılmaz ile AİBÜ Elektrik-Elektronik Bölümü akademisyenlerinin yer aldığı KÜSİ heyeti tarafından bu kez İlimizin önde gelen sanayi kuruluşlarından olan Arçelik A.Ş. ve firmaya yardımcı sanayi hizmeti veren Sem-Mak Makine, Promet Metal A.Ş. ve Öz-İş Kalıp A.Ş. firmaları ziyaret edildi.

Yapılan ziyaretlerde firmaların üretim faaliyetleri, güçlü ve gelişime açık yönleri, dış ticaret ve pazar bilgileri, proje ve ar-ge kapasiteleri gibi başlıklarda Arçelik A.Ş. Bolu Pişirici Cihazlar İşletmesi Ürün Direktörü Abdi Ayhan Önder ile üretim ve araştırma-geliştirme departman yöneticileri, Sem-Mak Makine Yönetim Kurulu Başkanı Emin Semercioğlu ve Adil Semercioğlu, Öz-İş Kalıp Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin İşler ve firma yöneticileri ve Promet Metal Yönetim Kurulu Başkanı Okan Taşpınar’dan bilgiler alınırken; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK, KOSGEB, MARKA gibi kurum ve kuruluşların iş geliştirme, ar-ge, inovasyon vb. başlıklarda firmalara sağladığı destekler hakkında detaylı bilgiler aktarıldı. Ayrıca KÜSİ programı kapsamında üniversite tarafından reel sektör firmalarına sağlanan işbirliği ve destek seçenekleri anlatıldı.

Reel sektöre yapılan ziyaretlerin firmalar tarafından da son derece memnuniyetle karşılandığını belirten Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, firmaların üretim ve faaliyetleri, proje ve araştırma-geliştirme çalışmaları gibi başlıklarda katılımcı heyetin faydalı bilgiler edindiğini, yapılan toplantıların oldukça verimli geçtiğini ve firmalara devlet tarafından sağlanan desteklere ilişkin yararlı bilgiler aktarıldığını ifade etti. Başkan Türker Ateş, bu ziyaretleri, tüm sanayi kuruluşlarını kapsayacak şekilde devam ettirebilmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Haber Merkezi

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.