30/04/2024

BOLULU GENÇLERİN ANKARA’YA MÜZİK YOLCULUĞU

25 Şubat 2014 - 00:00
BOLULU GENÇLERİN ANKARA’YA MÜZİK YOLCULUĞU

Bolulu liseli müzisyenler sahnede olmak için Ankara’ya Vodafone Freezone 17. Liseler arası Müzik Yarışmasının elemelerine gidiyorlar.

Serhat Hacıpaşalıoğlu'nun önderliğinde End Production'ın 17 yıldır aralıksız sürdürdüğü Türkiye'nin en çok genç katılımcılı ve en uzun soluklu rekortmen organizasyonu Liselerarası Müzik Yarışması'nın eleme heyecanı Ankara'da başlıyor.

1-2 Mart tarihinde Anadolu Gösteri Merkezi'nde yapılacak olan elemelerin heyecanı devam ederken elemelere Ankara dışından katılacak okullar da belli oldu. Türkiye'nin her yerinden binlerce müzik tutkunu liselinin her yıl coşkulu katılım gösterdiği yarışmanın Ankara elemelerinde Bolu'yu ‘İzzet Baysal Anadolu Lisesi ve Bolu Fen Lisesi' temsil edecek.

Liselilerin müziklerini özgürce gösterebildikleri ilk ve tek platform olan Vodafone Freezone 17. Liselerarası Müzik Yarışması için Bolu'dan büyük hayaller ve umutlarla gelen gençlerin tek hedefi İstanbul'daki muhteşem final gecesinde yer almak ve hem kendilerini hem Bolu'yu tanıtmak.

Gençlerin müzik için Bolu'dan Ankara'ya uzun ince yolu…

İzzet Baysal Anadolu Lisesi ve Bolu Fen Lisesi öğrencileri müziğe olan tutkuları için kilometrelerce yol gidecek. Yarışmada okullarını ve şehirlerini en güzel şekilde temsil etmek istediklerini belirten öğrenciler kalp çarpıntılarıyla çıktıkları müzik yolcuğunu İstanbul'daki finalde birinci olarak tamamlamak istiyorlar. Bolulu gençler hemşerilerinden moral ve destek bekliyor.

Vodafone Freezone 17. Liselerarası Müzik Yarışması Hakkında Kısa Kısa:

Yarışma 16 yıldır End Production kurucusu Serhat Hacıpaşalıoğlu tarafından aralıksız yürütülüyor.

Yarışmaya her yıl profesyonel müzik hayatına adım atmak isteyen binlerce lise öğrencisi genç başvuruyor.

Yarışma bu yıl da Vodafone sponsorluğunda gerçekleşiyor.

Tüm Türkiye'den liselerin katılımına açık yapılıyor.

Yarışma için sadece 4 ilde (İstanbul, İzmir, Adana, Ankara) eleme gerçekleştiriliyor ve bu illerdeki elemelere farklı illerden öğrenciler başvuru formunu doldurarak katılabiliyor.

Her eleme merkezinde ünlü bir isim jüri üyesi olarak bulunuyor.

Yarışmanın finali muhteşem bir çoşkuyla Bostancı Gösteri Merkezi'nde yapılıyor.

Yarışmanın final gecesinde ünlü isimlerden oluşan jürinin yanı sıra konser vermek için ünlü bir şarkıcı yer alıyor.

Yarışmada bugüne kadar birçok ünlü isimler jüri üyeliği yaptı. Bunlardan bazıları; Anthrax'ın solisti Joey Belladona, Deep Purple'ın bateristi Ian Peace, Bedük, Fuat Güner, Özkan Uğur, Teoman, Olcayto Ahmet Tuğsuz, Deniz Tuzcuoğlu, Orkun Tunç

Yarışmaya sadece liseliler katılabiliyor.

Yarışma katılmak için şartlardan biri grup olarak yarışmak. Solo performanslar yarışma hakkı kazanamıyor.

Yarışma başvuru formuna www. vodafonefreezone.com adresinden ulaşılabiliyor.

Eleme merkezlerindeki okullar ve eleme merkezlerinin dışındaki okulların başvuru tarihleri yarışmanın internet sitesi aracılığıyla duyuruluyor.

Tüm Türkiye'deki liseli öğrencilerin katılabildiği müzik yarışması, bu alanda Türkiye'nin en kapsamlı ve en başarılı yarışması olarak kabul ediliyor.

İcra kategorisi, en iyi enstrüman, en iyi erkek solist, en iyi kız solist, beste, yorum, orkestra, sahne performansı gibi kategorilerin yanı sıra seyirci özel ödülü alanı da olmak üzere toplamda 13 dalda ödül veriliyor. Bu dallarda birinci olan okullara sürpriz hediyeler veriliyor.

Yarışmadan yetişen genç müzisyenler, profesyonel müzik hayatına katılım adına teşvik edilerek uluslararası festivaller ve yarışmalarda Türkiye'yi temsil etme imkanı yakalıyorlar.

Genç liselilerin performanslarının ünlü isimlerden oluşan bir jüri tarafından değerlendirildiği yarışma, 2009 yılında merkezi ABD'de bulunan Uluslararası Festivaller Federasyonu (FIDOF) tarafından ''Dünyanın en başarılı gençlik organizasyonu'' seçildi.

Yarışmanın 2013 finalinde, Bostancı Gösteri Merkezi'ne gidemeyenler için Vodafone FreeZone'un sosyal medya hesaplarından ve Kral Pop TV'de de canlı olarak yayınlandı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.