26/04/2024

YILMAZ, “HAKKIMI ASLA HELAL ETMİYORUM!”

2 Nisan 2019 - 22:51

OLAY BAŞKAN’DAN OLAY AÇIKLAMALAR...

Bolu’da ve Türkiye’de son 3 dönemin en çok konuşulan olay Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’dan zehir zemberek açıklamalar… Merkez Haber’den Gazeteci Arzu Sarı’ya verdiği özel röportajda hem partililerine sitem eden hem de Ankara’ya mesajlar gönderen Bolu Belediye Başkanı Yılmaz’ın açıklamaları yine tüm Türkiye’de çok konuşulacağa benziyor… AK Parti’de yeni bir görev üstlenip üstlenmeyeceği, parti yöneticilerine kırgın olup olmadığı, trenden inip inmeyeceği, yeni parti oluşumlarını nasıl değerlendirdiği ve çok daha fazlasını bu akşam 19.15’te yayına girecek olan Bugüne Özel adlı programda Yılmaz, Gazeteci Sarı’ya açıklayacak…

Bolu’da 10 yıl Belediye Meclis Üyeliği, 3 dönem olmak üzere 15 yıl Belediye Başkanlığı yapan Bolu’nun ve Türkiye’nin gündem yaratan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, CHP’li Tanju Özcan’a koltuğu teslim ettikten sonra başkanlığa veda edecek.

Merkez Haber’den Arzu Sarı'ya verdiği özel röportajda, kendi isteğiyle belediye başkanı adayı olup, seçilen ve Belediye Başkanı olan birisi olarak yıllardır hizmet verdiğini söyleyen Yılmaz, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin Türkiye ve Bolu yerelindeki sonuçlarını ve bu sonuçların alınmasındaki nedenleri değerlendirdi.

“Ben Bolu’yu tanıyordum” diyen Yılmaz, kafasında olgunlaştırdığı şehir dizaynını gerçekleştirmek için bu yola çıktığını söyledi. Bu aşamada yeni bir partinin de kurulma aşamasına girdiğini söyleyen Yılmaz, o yıllarda kurulan AK Parti’de yüzde 90’ın milletvekili olduğunu, kendisinin ise belediye başkanı olmayı tercih ettiğini belirtti. Şehrin sorunlarını çözmek için bu tercihi yaptığını söyleyen Yılmaz, ilk seçimlerde Erdoğan’ın popülaritesi sayesinde seçildiğini ifade etti.

"CHP'NİN KALESİNDE 3 DÖNEM GÖNÜL KAZANDIM"

İlk işine yol yaparak başladığını söyleyen Yılmaz, hala yol yaptığını belirterek “Bir yol hatta hala bitiremedik. Yukarısoku’dan Hastane’ye giden yolun imar planlarını işleyemedik, tek eksiğimiz o kaldı. 15 yıldır şehirde değişim sağlamaya çalıştık. Böyle söyleyince işin ciddiyetini kimse anlamıyor. 15 yıl dile kolay 3 seçim arka arkaya belediye başkanı olduk ve Bolu halkı bizi seçti. 2 seçimlerde partimize yük olmadık, 3. Seçimlerde 10 bin oy fark attık. Burası CHP’nin kalesiydi. Böyle bir yerde 3 dönem AK Parti olarak çalışıyorsunuz ve bu çalışmalar neticesinde yaptığınız uygulamalarla Bolu halkının gönlüne girmeyi başarıyorsunuz bu kolay bir şey değil”

"SEÇİMİ KAZANAMAYACAĞIMIZ TEK ADAY VARSA FATİH METİN'DİR"

3 dönem kuralı nedeniyle kendinsin aday gösterilmemesini hoş gördüğünü ve Ticaret Bakanı Yardımcılığından Cumhur İttifakı Bolu Adayı Fatih Metin’in aday gösterilmesi hakkında fikrini ve kanaatini Ankara’ya ve Bolu İl Yönetimine bildirdiğini söyleyen Yılmaz, “Bizim seçimi kazanamayacağımız tek aday varsa Fatih Metin’dir demiştik. Çünkü Fatih Metin Ankara’da görev yaptığı süre içerisinde arandığında cevap vermemiş ve Bolu’yla irtibatlı olmamış, Bolu’da iz bırakmamış bir arkadaş. Dolaysııyla sıcak karşılanan bir durum değil. Ama bunu ben aday gösterilmedim diye söylediğimi sandılar ki devam ettiler. Biz de yazık dedik, üzüldük. Bize 3 dönem oy veren vatandaşlar ve partim için susmayı tercih ettik. Genel ortamlarda AK parti’nin kazanması gerektiğini ifade ettik.  Ama şunu gördük ki bizim adayımız ve bize karşı kimler varsa basında onlarla hareket etti, Meclis’te kim varsa onlarla hareket etti. hatta sanki aday benmişim gibi CHP’yi bırakıp benimle mücadele edercesine seçim süreci yaşadılar” dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.