20/04/2024

VALİ ÜMİT'TEN İL GENEL MECLİSİ ZİYARETİ

9 Ocak 2020 - 05:41
VALİ ÜMİT'TEN İL GENEL MECLİSİ ZİYARETİ

Bolu Valisi Ahmet Ümit, İl Genel Meclisi’nin 2020 yılı Ocak Ayı toplantısına katıldı. Meclis üyelerine seslenen Vali Ümit, 2019 yılının değerlendirmesini yaptı ve 2020 yılının öncelikli hedeflerini aktardı.

Yaklaşık 1 buçuk senedir beraber çalıştıklarını kaydeden Bolu Valisi Ahmet Ümit, tüm meclis üyeleri ve Özel İdare çalışanlarına seslenerek, “2020 çalışma yılının ilimize, insanlarımıza, hepimize hayırlı olmasını Cenab-ı Hak’tan temenni ediyorum. 2019 yılında ilimizin potansiyeli, maddi kapasitesi ve ihtiyaçları çerçevesinde birlik ve beraberlik içinde çalışarak önemli hizmetler yaptık.  Bu çalışmalarda hepimizin emeği var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.  2020 yılında da beraber güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum” dedi.

“YAKLAŞIK 80 MİLYON TL’LİK HARCAMA YAPTIK”

Konuşmasında 2019 yılında yapılan başlıca çalışmaları değerlendiren Bolu Valisi Ahmet Ümit, “2019 yılına baktığımızda; KÖYDES’ten 32 milyon TL, İçişleri Bakanlığımızdan 10 milyon TL, İl Özel İdaresi bütçesi olarak 26,6 milyon TL yaklaşık 15 milyon TL civarında da kurumlara Özel İdare bütçesinden aktardığımız ödeneklerle birlikte hesap ettiğimizde yaklaşık 80 milyon TL tutarında bir bütçe kullanmışız.

“YOL HİZMETLERİMİZDEN 40.000 KÖYLÜMÜZ FAYDALANIYOR”

Bu harcamalar sonunda 1. Kat asfalt olarak 122,4 km, 2. Kat asfalt olarak 182,45 km, BSK (sıcak asfalt) olarak 42,55 km toplamda ise 347,40 km asfalt yaptık. 600 km yolda iyileştirme, 2 bin km stabilize bakım onarım çalışmaları yaptık. İlimizde 4 bin 400 km köy yolumuz olduğunu düşünürsek demek ki geçen sene biz köy yollarımızın % 60’ını elden geçirmişiz. Bu çok önemli bir rakam. Bu çalışmalardan 133 köyümüz ve yaklaşık 40 bin vatandaşımız bu hizmetlerden yararlanıyor. Bu çalışmalara 29 milyon TL harcadık.

“149 BİN METREKARE KİLİTLİ PARKE YAPTIK”

Köylerimizde 149 bin metrekare kilitli parke yaptık. Bunların ve diğer çalışmaların  hemen hepsini bizler yerinde görmeye çalıştık. Birçok köyümüze gittik ve incelemelerde bulunduk. 149 bin metrekare kilitli parkeden 81 köyümüz ve 13 bin 750 vatandaşımız faydalanıyor. Bu projenin bedeli yaklaşık 5 milyon TL’dir.

“62 İÇME SUYU PROJESİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

 Bunlar depo yapımı, şebeke değişimi, bakım onarım ve tesis geliştirme şeklindedir” şeklinde konuştu.

“22 YILDIR GETİRİLEMEYEN SUYU GETİRDİK”

Yapılan içme suyu çalışmaları ve afet çalışmalarına birer örnek de veren Vali Ümit, “Bu yapımlardan birine örnek verecek olursak; Komşu köylerle yaşanan problemler sebebiyle 22 yıldır sürüncemede olan, Mudurnu ilçemizin Dodurga Köyü’nün suyunu getirdik. Nallıhan’a bağlı bir köyümüzle yaşanan  ihtilafı çözdük ve vatandaşlarımıza 22 yıl sonra temiz, sağlıklı içme suyumuzu getirdik.

Bir diğer örnekte ise ; Bir gün sabahın 5’inde çıkan bir fırtına hortuma dönüşerek Mudurnu İlçemizin Karamurat Köyü’nde, 9 evin çatısını aldı götürdü. Aynı gün işi yapabilecek müteahhitlerle görüştük. Çatıların yeniden yapılmasına aynı gün başlandı ve yerel imkanlarla en geç 1 hafta içerisinde tekrar herkes evine salimen girdi.

Velhasıl içme suyu projelerimiz ile 56 köy yaklaşık 11 bin kişi yararlandı. Buradaki çalışmalara ise yaklaşık 7.3 milyon TL ödendi.

“8 ADET ATIK SU PROJESİ YAPTIK”

Atık su projeleri olarak 8 proje yaptık. 8 köy ve 2bin 200 vatandaşımız bu projelerden faydalanıyor ve bu projelerin toplam harcaması da 1 milyon 500 bin TL’dir” dedi.

2020 YILINDA ÖNCELİKLİ HEDEFLERİMİZ

"2020 yılı önceliklerimiz; Her zaman olduğu gibi insan ve sevgi eksenli yönetişim, çevre, kaçak yapılaşma başta olmak üzere turizmin geliştirilmesi, Özel İdare yatırımlarının daha etkin şekilde yürütülmesi, çocuklarımıza yönelik “Trafik Eğitim Pisti”, spor salonu yapılması gibi hususlar olacaktır" diyerek, meclis üyelerine seslenen Vali Ümit, 2020 yılı hedeflerini de katılımcılarla paylaştı. Vali Ümit, “Zamanı iyi okumak, günümüzü iyi anlamak lazım. Eğer biz bugüne hakim olamazsak yarınımızı şekillendiremeyiz.  2020 yılında bazı paradigmalara daha fazla önem vermemiz gerekiyor. Bunlardan birincisi çevre olacaktır. Çevre üzerinde özellikle duracağız. İlimizde neredeyse bütün dereleri gezdim, bütün yaylaları dolaştım, çevre ile ilgili sorunu olabilecek yerleri hem havadan hem karadan gezdik, gördük, raporladık ve ilgili arkadaşlarımızla da gerekli koordinasyonu sağladık, gerekli talimatları verdik. İnşallah Haziran Ayı’na kadar ciddi sonuçlar almamızı bekliyorum. Çevre konusunu birkaç farklı noktada takip etmemiz gerekiyor. Bunlardan bir tanesi Çevre Müdürlüğü marifetiyle yönlendireceğimiz, dereler, ırmaklar, arıtma tesisleri vb. yerler. Yine aynı şekilde köylerimizde maalesef evlerin tuvalet atıkları derelere veriliyor. Bunun kesinlikle önüne geçeğiz. Bundan sonra çevre sorununu halletmeden özelikle kümes atıklarının ne yapılacağını tam olarak tarif etmeden kimseye ÇED raporu vermeyeceğiz. Ama çok güzel çalışmalar var ve çok güzel noktalara gelindi. Bu sorunun çözümü için çok ciddi çalışmalar yapıldı ve inşallah bu sene içerisinde Bolu’da kümes atıklarının teknik bertarafı ve ekonomiye kazandırılması konusunda önemli mesafeler alacağız.

"ÖNCE ARITMA TESİSİ SONRA KANALİZASYON PLANLANACAK"

Bundan sonra Özel İdare olarak Arıtma Tesisi yapılmayan yere kanalizasyon tesisi yapmayacağız. Özel İdare olarak bundan sonra kanalizasyon altyapı tesisi yaparken mutlaka arıtma tesisini birlikte düşünmemiz gerekiyor. Bugüne kadar yapılmış ve arıtma tesisi olmayan kanalizasyonlar varsa eğer, onların da belli bir periyot içerisinde, çevreye zararsız hale getirmemiz gerekiyor.

“KAÇAK YAPILAŞMA KONUSUNDA TAVİZ VERMEYECEĞİZ”

Diğer bir konuda ise 2020 yılında kaçak inşaatlarla mücadelemiz en üst seviyede olacak ve hiç fırsat vermeyeceğiz. Artı olarak eğer gerekli desteği alabilirsek kaçak yayla evleri ve yayla sorunlarını 2020 yılında ciddi oranda çözmüş olacağız. Bu konuyla ilgili topyekûn bir çalışma yapmamız lazım. Belki de Türkiye’de örnek bir çözüm olacak.

“ORTADOĞU VE BALKANLARIN DAVOS’UNU BOLU’DA YAPACAĞIZ”

Turizmle ilgili önemli çalışmalarımız devam edecek. Biraz daha ete kemiğe bürününce önümüzdeki aylarda bu konuda detaylı konuşacağız.510 bin dekarın üzerinde alanı kapsayan Köroğlu Turizm Alanı Master planının ihalesini en kısa zamanda yapacağız. Bu dağlar Davos’tan çok daha güzel ve buralarda Ortadoğu'nun ve Balkanların Davos’unu yapabiliriz. 200 bin dekar alanı kapsayan Abant turizm alanını tasdik ve ilan edilmek üzere Bakanlık makamına arz ettik.

Yayla turizmi yapalım deniyor. Tamam, yapalım ve havasından suyundan faydalanacağız, döviz bırakacak kabul ama kimin burası. Ruhsat yok, izin yok, kalite nitelik belli değil. Değerli arkadaşlar bu toplumu bundan kurtarmak bu sorunu çözmek lazım. Bunun için geniş çaplı bir çalışma yapmamız lazım.

“ÖZEL İDARE ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK”

İl Özel İdaresi olarak 2019 yılında yaptığımız gibi köylümüzün refah seviyesini yükseltmek adına yol, su, kanalizasyon vb. sistemleri usul ve yöntemlere uygun olarak birlikte yürütmeye gayret edeceğiz. Özel idare olarak köylerimize yapacağımız yatırımların 2019 yılından az olacağını düşünmüyorum.

“ÇOCUK TRAFİK EĞİTİM PİSTİ YAPACAĞIZ”

Önümüzdeki günlerde inşallah Çocuk Trafik Eğitim Pisti yapacağız. Bütün çocuklarımızın orada eğitimden geçmelerini sağlayacağız. 2019 yılında çok güzel projeler uyguladık, önemli mesafeler aldık fakat bunları yenileyeceğiz ve sürdüreceğiz.

“SPOR SALONU İNŞA EDECEĞİZ”

Spor hayatımızın her alanında çok önemli. Önümüzdeki günlerde Ozan Özen İlköğretim Okuluna spor salonu yapacağız.

“KÜLTÜREL DEĞERLERE DAHA ÇOK ÖNEM VERECEĞİZ”

Ayrıca ilimizde tarih ve kültür evleri oluşturacağız. Gerçekten çok kadim çok tarihi ilçelerimiz mekânlarımız var. İnşallah burada var olan potansiyeli de bir örnek dahi olsa canlandıracağız.

“TÜM MECLİS ÜYELERİNE EMEKLERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM”

2020 yılının inşallah 2019 yılından daha bereketli, daha hayırlı, daha mutlu bir şekilde geçmesini Cenabı Hak’tan temenni ediyorum. Bizler bu topluma hizmet etme göreviyle şereflendirilmiş insanlarız. Bunun farkında olarak düşüncemizi, hareketimizi, planlamalarımızı geliştirip buna göre toplumumuza en güzel hizmeti vermek için gayret edeceğiz. Sizlere de emekleriniz için çok teşekkür ediyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi. 

MECLİS ÜYELERİNİN SORULARINI CEVAPLANDIRDI

İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer ise toplantıya geldiği ve çalışmalarda kendilerine destekleri için Vali Ümit’e teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Ümit, İl Genel Meclisi Üyelerinin sorularını cevaplandırdı.

İl Genel Meclis Üyelerinin turizmden, ilçelerine istedikleri yatırımlara ve Boluyla ilgili birçok soruya cevap veren Vali Ümit’in İl Genel Meclisi ziyareti çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.