16/04/2024

SEBEN’DE EBA’YA GİREMEYEN ÖĞRENCİ KALMAYACAK

17 Ekim 2020 - 14:11
SEBEN’DE EBA’YA GİREMEYEN ÖĞRENCİ KALMAYACAK

Seben Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen programda üniversiteyi yeni kazanan öğrencilere dizüstü bilgisayar ve uzaktan eğitime erişemeyen öğrencilere de tablet dağıtımı gerçekleştirildi.

Seben ilçesinde Seben Belediyesi tarafından “Üniversiteyi Kazanan Öğrencilere Diz Üstü Bilgisayar” ile “EBA’ya Girmeyen Öğrenci Kalmasın” projeleri kapsamında ihtiyaç sahibi öğrencilere laptop ve tablet dağıtımı gerçekleştirildi.Seben’deki laptop ve tablet dağıtım törenine AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Seben Kaymakamı Süleyman Bakan, Seben Belediye Başkanı Fatih Kavak, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

“GENÇLERİMİZ İÇİN HER ZAMAN ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK”

Törende konuşan Seben Belediye Başkanı Fatih Kavak, “Seben Belediyesi olarak önceliklerimizin başında hep ‘eğitime destek’ vermek oldu. Ülkemizin, devletimizin geleceği olan gençlerimiz için her zaman taşın altına elimizi koymaktan, destekçileri olmaktan hiç kaçınmadık. Göreve geldiğim günden bugüne anaokulu ve ilkokul öğrencilerine ilk ihtiyaçlarından oluşan ‘okula hoş geldin’ setimizi dağıtıyoruz. Okul idarelerimizi ziyaret edip temizlik ve kırtasiye noktasındaki malzeme ihtiyaçlarına destek oluyoruz. Ankara, Çanakkale, Bursa kültür gezileri düzenleyerek çocuklarımızın gezerek, görerek öğrenmelerini sağlıyoruz. Yıl içerisinde talepleri doğrultusunda il sınırı içinde düzenledikleri etkinliklere ulaşım noktasında destek veriyoruz. Üniversite kazanan öğrencilere laptop bilgisayar, okul 1.2. ve 3.’lerine bisiklet,15 tatilde 4.sınıf öğrencilerine satranç takımı…Hepsi çocuklarımızı güdülemek, daha da gayretlenmeleri için bir basamak olmak adına yapılan güzel düşünceler. Sizlerin huzurunda bu kararları oy birliği ile alan Seben Belediyesi Meclis Üyelerine çok teşekkür ediyorum. Birliğimiz daim olsun” dedi.
“44 KARDEŞİMİZE TABLET HEDİYE EDİYORUZ”

“Bugün 2 güzel projemizin sonucu için toplandık” şekilde konuşan, “1’incisi Seben Çok Programlı Anadolu Lisesinde 4 Yıllık Fakülte Kazanan Öğrencilerimize Laptoplarını vermek. 2’ncisi ise ilçemiz okullarında okuyan ‘EBA ‘ya Girmeyen Öğrenci Kalmasın’ projemiz ile 44 kardeşimize tablet hediye etmek. Bu sayede EBA siteminde verilen eğitimden bütün öğrenciler faydalanacak, fırsat eşitliği sağlanacak. Üniversite kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyor, tablet alan öğrencilerimize de başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.