29/03/2024

MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ BOLU’DA

13 Temmuz 2014 - 00:00
MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ BOLU’DA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin, "Ekmeleddin İhsanoğlu beyefendi, artık iki partinin ortaya sunduğu bir isim olmaktan çıkmış, geçmişte iktidar ve muhalefet partisi olarak Türk siyasi hayatında güzide yer etmiş olan 5 siyasi partinin de açık desteğiyle ve diğer partilerin de artık yavaş yavaş yönlendiği bir şahsiyet olarak milletin adayı şeklinde, millete malolmuş bir Cumhurbaşkanı adayımızdır" dedi.

Okul arkadaşları ve öğrencilerinin oluşturduğu Akademililer Birliği'nin Bolu'da bir otelde düzenlediği 46'ncı geleneksel iftar yemeğinde konuşan Bahçeli, hayırlı adımlar atarak, Türkiye'yi bir siyasi krize sürüklemeden, herhangi bir demokrasi dışı harekete fırsat vermeden millet iradesi ile ilk defa uygulaması ve geleneğini oluşturulabilecek bir Cumhurbaşkanı seçiminin yapılmasında yarar olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin önemli olduğunu vurgulayan Bahçeli, bağımsız ve bağlantısız, sadece millet iradesine dayalı bir yolla cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmediği taktirde, Türkiye'nin çok daha karanlık günlere doğru istenildiği gibi yönlendirilebileceğini kaydetti.

Bahçeli, ilk defa halk oyuyla seçilecek cumhurbaşkanının, şu an için kamplaşmış, kutuplaşmış, gerilim stratejisiyle Türkiye'yi geren bir zihniyete karşı tarihi bir fırsatı ellerine verdirmemek için, halk oylamasıyla cumhurbaşkanlığının istikrar, huzur ve güven içerisinde, millet iradesine dayalı olarak seçilmesinin ülke açısından çok büyük fayda sağlayacağını ifade etti.

"Recep Tayyip Erdoğan'dan Cumhurbaşkanı olmaz, olmamalıdır" diyen Bahçeli, "Bu şahsiyetin Cumhurbaşkanı olması demek, cumhurbaşkanlığı makamını yüzde 51'i yandaş, yüzde 49'u yok farz etmek anlayışıyla bölünmeyi, tartışmayı, sosyal dokunun zedelenmesini ve buna karşılık bir çok yönü cumhurbaşkanlığı makamına taşımak demektir" şeklinde konuştu.

"Yüksel Seçim Kurulu'na itiraz ediyoruz. 'Recep Tayyip Erdoğan Başbakan olarak seçimlere girebilir' kararı alıyor. Bu bir haksız rekabet değil mi?" diyen Bahçeli, şunları söyledi:

"Her gün TOKİ ile valiliklerin bir takım faaliyetleri ile halkın huzuruna çıkıp milletin imkanlarını kendi menfaatine kullanan bir şahsiyet, cumhurbaşkanlığı seçiminde kendini ortaya koyarken, nasıl adaletli bir Cumhurbaşkanı olacaksın sen. Bugünden itibaren kimse 'Başbakan Erdoğan' dememeli. Çünkü başbakanlık vasfı kalmamıştır. Peki ne demeli? 'Cumhurbaşkanı AKP adayı Recep Tayyip Erdoğan' demek lazımdır."

Bahçeli, MHP olarak bu haksızlıkları, bu adaletsizlikleri, her parti bir aday çıkartacağı yerde, bunlara karşı mücadele verebilecek bir çatının oluşması gerektiğini vurguladıklarını dile getirdi.

Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ekmeleddin İhsanoğlu beyefendi, artık iki partinin ortaya sunduğu bir isim olmaktan çıkmış, geçmişte iktidar ve muhalefet partisi olarak Türk siyasi hayatında güzide yer etmiş olan 5 siyasi partinin de açık desteğiyle ve diğer partilerin de artık yavaş yavaş yönlendiği bir şahsiyet olarak milletin adayı şeklinde, millete malolmuş bir Cumhurbaşkanı adayımızdır. Bu şahsiyeti Cumhurbaşkanı adayı olarak seçmek, Türkiye üzerinde oynanan iç ve dış odaklı her türlü oyunu, iktidarın devletin imkanlarını seviyesizce kullananlara karşı bir cevap vermek demektir. Ve Türkiye'de yasaya hukuka dayalı, adaletli bir yönetimin oluşmasına imkan tanımak için Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanı olmasında yarar görmekteyiz. MHP olarak bu kararı almış bulunuyoruz."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tüm MHP teşkilatlarının Anadolu'yu karış karış dolaşacağını sözlerine ekleyerek, "Devletin imkanlarıyla, TOKİ'nin artıklarıyla yapılmış olan mitinglerin gösterişine karşılık, halkımızla bütünleşe bütünleşe Ekmeleddin İhsanoğlu bey için çalışmak için prensip kararı aldık" diye konuştu.

Okul arkadaşları ve öğrencilerinin oluşturduğu Akademililer Birliği'nin Bolu'da bir otelde düzenlediği 46'ncı geleneksel iftar yemeğinde konuşan Bahçeli, hayırlı adımlar atarak, Türkiye'yi bir siyasi krize sürüklemeden, herhangi bir demokrasi dışı harekete fırsat vermeden millet iradesi ile ilk defa uygulaması ve geleneğini oluşturulabilecek bir Cumhurbaşkanı seçiminin yapılmasında yarar olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanlığı seçiminin önemli olduğunu vurgulayan Bahçeli, bağımsız ve bağlantısız, sadece millet iradesine dayalı bir yolla cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmediği taktirde, Türkiye'nin çok daha karanlık günlere doğru istenildiği gibi yönlendirilebileceğini kaydetti. Bahçeli, ilk defa halk oyuyla seçilecek cumhurbaşkanının, şu an için kamplaşmış, kutuplaşmış, gerilim stratejisiyle Türkiye'yi geren bir zihniyete karşı tarihi bir fırsatı ellerine verdirmemek için, halk oylamasıyla cumhurbaşkanlığının istikrar, huzur ve güven içerisinde, millet iradesine dayalı olarak seçilmesinin ülke açısından çok büyük fayda sağlayacağını ifade etti.

"Recep Tayyip Erdoğan'dan Cumhurbaşkanı olmaz, olmamalıdır" diyen Bahçeli, "Bu şahsiyetin Cumhurbaşkanı olması demek, cumhurbaşkanlığı makamını yüzde 51'i yandaş, yüzde 49'u yok farzetmek anlayışıyla bölünmeyi, tartışmayı, sosyal dokunun zedelenmesini ve buna karşılık bir çok yönü cumhurbaşkanlığı makamına taşımak demektir" şeklinde konuştu. "Yüksel Seçim Kurulu'na itiraz ediyoruz. 'Recep Tayyip Erdoğan Başbakan olarak seçimlere girebilir' kararı alıyor. Bu bir haksız rekabet değil mi?" diyen Bahçeli, şunları söyledi: "Hergün TOKİ ile valiliklerin bir takım faaliyetleri ile halkın huzuruna çıkıp milletin imkanlarını kendi menfaatine kullanan bir şahsiyet, cumhurbaşkanlığı seçiminde kendini ortaya koyarken, nasıl adaletli bir Cumhurbaşkanı olacaksın sen. Bugünden itibaren kimse 'Başbakan Erdoğan' dememeli. Çünkü başbakanlık vasfı kalmamıştır. Peki ne demeli? 'Cumhurbaşkanı AKP adayı Recep Tayyip Erdoğan' demek lazımdır." Bahçeli, MHP olarak bu haksızlıkları, bu adaletsizlikleri, her parti bir aday çıkartacağı yerde, bunlara karşı mücadele verebilecek bir çatının oluşması gerektiğini vurguladıklarını dile getirdi.

Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ekmeleddin İhsanoğlu beyefendi, artık iki partinin ortaya sunduğu bir isim olmaktan çıkmış, geçmişte iktidar ve muhalefet partisi olarak Türk siyasi hayatında güzide yer etmiş olan 5 siyasi partinin de açık desteğiyle ve diğer partilerin de artık yavaş yavaş yönlendiği bir şahsiyet olarak milletin adayı şeklinde, millete malolmuş bir Cumhurbaşkanı adayımızdır. Bu şahsiyeti Cumhurbaşkanı adayı olarak seçmek, Türkiye üzerinde oynanan iç ve dış odaklı her türlü oyunu, iktidarın devletin imkanlarını seviyesizce kullananlara karşı bir cevap vermek demektir. Ve Türkiye'de yasaya hukuka dayalı, adaletli bir yönetimin oluşmasına imkan tanımak için Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanı olmasında yarar görmekteyiz. MHP olarak bu kararı almış bulunuyoruz." MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tüm MHP teşkilatlarının Anadolu'yu karış karış dolaşacağını sözlerine ekleyerek, "Devletin imkanlarıyla, TOKİ'nin artıklarıyla yapılmış olan mitinglerin gösterişine karşılık, halkımızla bütünleşe bütünleşe Ekmeleddin İhsanoğlu bey için çalışmak için prensip kararı aldık" diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.