29/03/2024

ÖZCAN’DAN BASIN ÇALIŞANLARINA JEST

25 Temmuz 2014 - 00:00
ÖZCAN’DAN BASIN ÇALIŞANLARINA JEST

Türk basınında sansürün kaldırılmasının yıl dönümü olarak her yıl 24 Temmuz’un “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlanması nedeniyle CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Memleketim Bolu Gazetesini ziyaret ederek çalışanların Basın Bayramını kutladı.

Memleketim Bolu Gazetesine yaptığı ziyarette siyasilerin en yakın çalışma arkadaşlarının basın mensupları olduğunu belirten Özcan, "Tüm basın mensubu arkadaşlarımın Basın Bayramını kutluyorum, bu vesile ile de tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Bizim siyasette en yakın çalışma arkadaşlarımız olan basın mensuplarının sorunlarını biliyoruz. Önümüzdeki süreçte çalışma şartları itibari ile daha mutlu, huzurlu basın emekçilerinin bayramlarını kutlamayı ümit ediyorum. Bir önceki yıl farklı şeyler konuşuyorduk, bu yıl memnuniyetle cezaevindeki gazetecilerin sayısının azaldığını, nispeten gazetecilere dönük linç kampanyasının azaldığını görmekten dolayı da özel bir memnuniyet duyuyorum" şeklinde çalışanların basın bayramını kutladı.

"KAT ETMEMİZ GEREKEN ÇOK YOL VAR"

Basın özgürlüğü konusunda 178 ülke arasından Türkiye'nin 138. olmasını da değerlendiren Özcan, "Bu durum en başta hükümet kaynaklı. Hükümet kendine yandaş basın oluşturmaya çalıştıkça böyle bir sonuç ortaya çıkıyor. Gazeteciler, gazetecilik görevini yaptıkları için değil sırf hükümete yakın durdukları için bir noktaya gelebiliyorsa bu ülkede veya sadece hükümet gibi düşünmediği için özgür düşüncelerini kamuoyuyla paylaştığı için başına her şey geliyorsa gazetecinin, Türkiye maalesef basın özgürlüğünde dünyada son sıralara düşer. Dolayısıyla bu şartlarda Türkiye'nin basın özgürlüğü noktasında daha ileri bir noktaya gidebilmesi mümkün değildir. Özellikle Batı Avrupa'ya bakıyoruz orada gazeteciler gerçekten gazetecilik yapıyor. Herhangi bir kaygı ile hareket etmiyor. Şu haberi yaparsam hangi kesimler bundan rahatsız olur düşüncesi ile hareket etmiyor. Bunun sonucunda da gazeteciler ne kadar özgür olursa basın özgürlüğü anlamında da daha ileri noktalara gidebiliriz. Kat etmemiz gereken çok yol var. Şuanda önünde olduğumuz ülkelere baktığınızda çoğunluğunun Güneydoğu Asya ile Afrika ülkeleri olduğunu görürsünüz. Avrupa'ya, Amerika'ya gelişmiş medeni ülkelere ulaşma noktasında henüz kat edeceğimiz çok yol var" şeklinde konuştu.

"BASIN BAYRAMININ ÖZÜNDE DE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ VARDIR"

CHP Genel Başkan YardımcısıMalatya Milletvekili İhsan Ağbaba'nın "Basın bayramının kutlanacak bir yanı yok" açıklamalarını da değerlendiren Özcan, "Basın Bayramının kutlanmasının amacı özgür basından yola çıkmıştır. Bu bayramı niye bayram olarak kutluyor basın mensupları özgürlüklerine kavuşma adına kutlanan bir bayram olduğu için. Basın Bayramının özünde de basın özgürlüğü vardır. Basın, 24 Temmuz'da basın özgürlüğünü elde ettiğini düşünerek bu bayram ilan edilmiştir. Bugün ne yazık ki özgün bir basından söz edemiyoruz. Biz muhalif kesimler olarak söylemiyoruz dünya çapında yapılan araştırma sonuçları söylüyor. 178 ülkede 140 sizden daha iyiyse gerçekten ortada kutlanacak çok fazla bir şey olmadığı da aşikardır" dedi.

"TRT HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, TRT'nin Cumhurbaşkanı adayları arasında tarafsızlık göstermeyerek, yayın ihlalinde bulunduğu gerekçesiyle,sorumlular hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunması konusunu da konuştuğumuz Özcan, şu açıklamaları yaptı;

"TRT hakkında bende suç duyurusunda bulundum. Ankara'da bir avukat vasıtası ile suç duyurusunda bulundum. Çünkü TRT açıkça Başbakan'ın şahsi kanalı gibi hareket ediyor. Cumhurbaşkanlığı adaylığında karşısında bulunan iki adayın aldığı sürenin en kötü günde 10 katı süre kullanıyor. İddia ediyorum TRT'nin haber kanalların da Başbakan'ın olmadığı, adının geçmediği, görüntüsünün konuşmasının verilmediği bir 10 dakika yakalayabilirseniz ben milletvekilliğini bırakacak kadar iddialıyım."

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.