18/04/2024

CUMHURİYETİN 91. YILI COŞKUYLA KUTLANACAK

26 Ekim 2014 - 00:00
CUMHURİYETİN 91. YILI COŞKUYLA KUTLANACAK

Bolu Valiliği ve Bolu Belediyesi’nin birlikte organize ettiği ve diğer resmi kurum ve kuruluşların da destek verdiği 29 Ekim kutlamalarında Bolu, kurtuluş yıllarına geri dönecek. 29 Ekim’de 50 kişilik oyuncu kadrosuyla sahnelenecek olan Kurtuluş’a Giden Yol adlı tiyatro oyunu ile Bolulular o günleri yeniden yaşarken, 18.30’da Belediye önünden başlayıp, Kent Meydanı’na kadar uzanacak olan Fener Alayı’nda Cumhuriyet coşkusu sokaklara taşınacak.

Bu yıl cumhuriyetin 91. Yılı kutlamaları Bolu Valiliği ve Bolu Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlendi. Resmi kurum ve kuruluşların da destek verdiği organizasyonda sahnelenecek olan tiyatro oyunu ve fener alayı ise programın en görkemli anlarını oluşturacak.

CUMHURİYETİN 91. YIL KUTLAMALARI

29 Ekim Cumhuriyet bayramı kutlamaları Çarşamba günü sabah saat 09.40'da Anıtpark'ta başlayacak. Anıtpark'ta çelenk koyma törenine Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü kurum ve kuruluşların yanı sıra öğrenciler de katılacak.

Program saat 10.00'da Belediye Meydanı'nda, Bolu Valisi'nin beraberinde Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı ile birlikte törene karılan öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamalarıyla devam edecek. Ardından Canip Baysal Anadolu Lisesi'nden 3 öğrenci protokole saygı buketi sunacak. Belediye bandosu eşliğinde İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesinin ardından Bolu Valisi tarafından günün konuşması yapılacak. Program öğrencilerin şiirleri ve halk oyunları gösterileri ile devam edecek. Programın ilk bölümü tören geçişi ile sona erecek.

‘KURTULUŞ'A GİDEN YOL'

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında bu yıl bir de tiyatro oyunu sahnelenecek. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün sahnesinde saat 17.00'de sunulacak olan tiyatro oyununa tüm Bolu halkı davet edildi. Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu sahnelenecek olan oyuna ilişkin şunları söyledi:

TİYATRO OYUNU MİLLİ DUYGULARI COŞTURACAK

"29 Ekim kutlamalarını Valilik ve Bolu Belediyesi ile resmi kurum ve kuruluşlar üstleniyor. Bu sene çok daha güzel kutlanacak. Valilikle yaptığımız toplantılarda bir program düzenledik. Anıt'a çelenk konulmasından sonra 09.45'de program başlayacak. Akşam 17'de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Müdürlüğü'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Kurtuluş'a Giden Yol adlı bir müzikli oyun sergilenecek. Türkiye'nin Kurtuluş Savaşı'nda yaşadıklarının anlatıldığı, o dönemdeki sıkıntıların anlatıldığı ve zafere giden yolun ne şekilde olduğuyla ilgili bize müzikli olarak oyunlarla anlatılacak. 50 kişilik bir oyuncu kadrosu var."

OYUNCU SITKI AKIN BİLGİLER VERDİ

‘Kurtuluş'a Giden Yol' adlı tiyatro oyununun başoyuncularından Sıtkı Akın, oyunun şiirsel bir anlatımla o yılları tekrar yaşatacağını söyledi. Ve oyuna ilişkin şu ipuçlarını verdi: "Şiirsel bir anlatımın etrafında Atatürk'ün yapmış olduğu bütün ziyaretler ve Kurtuluş Savaşı'nda cereyan etmiş olan olaylar. Artvin, Antep, Urfa'daki ve Büyük Taarruzla beraber İzmir'den Yunan askerinin denize dökülmesine kadar bütün süreç şiirsel bir anlatımla işlenecek. Oyun, Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla başlayan ve 9 Eylül'e kadar süren olaylar anlatılıyor. Samsun'a çıktığı resimlendiğinde bir Samsun türküsü, Amasya'da bir Amasya türküsü, Erzurum'a geçtiğinde Erzurum türküsü ve Atatürk'ün uğramadığı ama Kurtuluş Savaşı'na stratejik destek veren Artvin, Kars, Erzurum'daki çatışmalar, Antep, Urfa ve Maraş'a da değinerek anlatılıyor olaylar. Böyle bir Kurtuluş'a giden yol anlatılacak. Halk oyunları da yer yer sahne alacak."

FENER ALAYI DÜZENLENECEK

Tiyatro oyununu takiben 18.30'da Belediye önünden başlayan ve Valiliğe kadar devam edecek olan Fener Alayında Bolulular Cumhuriyet coşkusunu sokaklara taşıyacak. Yürüyüş hakkında Davarcıoğlu şunları söyledi: "18.30'da Belediye Meydanı'ndan Kent Meydanı'na bir Fener Alayı düzenlenecek. Bunu da Valilik, Bolu Belediye Başkanlığı Gençlik Spor ve Canip Baysal Anadolu Lisesi ile birlikte planlıyoruz. Halkımızın da bu Fener Alayı'na iştirak edeceğini düşünüyorum. Bayraklarımızla marşlarımızla Belediye önünden Kent Meydanı'na kadar yürüyeceğiz."

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.