18/04/2024

KIBRICSIKSPORLULAR DAYANIŞMA GECESİNDE BULUŞTU

24 Aralık 2013 - 00:00
KIBRICSIKSPORLULAR DAYANIŞMA GECESİNDE BULUŞTU

Kıbrıscıkspor kulübünün geleneksel kaynaşma ve dayanışma gecesi Köroğlu Sofrası’nda yapıldı. Düzenlenen yemeğe Kıbrıscıkspor Başkanı Sabahattin Kocadağ, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Kıbrıscık Belediye Başkanı ve Kaymakamı, Kıbrıscıkspor yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

KIBRISCIKSPOR DAHA DA BÜYÜYECEKTİR

Düzenlenen yemekte ilk sözü alan Kıbrıscıkspor başkanı Sabahattin Kocadağ, çeşitli yaş kategorileri ile ilgili bilgiler vererek şunları aktardı: "Dördüncü iş adamları ve esnaflar geleneksel gecemize gelerek bizleri onurlandırdığınız için şahsım ve yönetim kurulum adına hoş geldiniz der saygılar sunarım. 2006 yılında kurulan kulübümüz hem sportif anlamda hem de sosyal anlamda çok önemli başarılara imza atmıştır. Bakıldığında sportif anlamda amatörler dışındaki tüm gruplarda şampiyonluğu oynayan bir takım oluşmuştur ve son 2 -3 yılda her sene 3 veya 4 şampiyonluklar kazanmıştır. Bu yıl şu ana kadar U15 ve U17'ler de Bolu şampiyonu olmuştur ama öyle görülüyor ki Esmer hocamızda spor sorumlusu Durmuş Bey arkadaşımız tüm gruplarda şampiyon olmaya çok kararlı görüyoruz. Görüldüğü gibi Kıbrıscıkspor Kulübü çok kısıtlı bir bütçeyle yani senelik 30 ve 40 Bin TL'lik rakamlarla 200-250 çocuğumuza spor yapma imkânı sağlamaktadır. Bu çocuklar bolumuzun çocukları veya ilçelerden gelen ailelerimizin çocuklarıdır. Bu gençlerimizi kahve köşelerinden internet kafelerden kurtararak topluma kazandırma projesidir. Bu çocukların sporun yanında hal ve hareketlerinde davranış biçimlerinde de eğitilerek ülkemize ilerde faydalı bir fert olarak kazandırmaya çalışıyoruz. İşte bu bağlamda Kıbrıscıkspor kulübü ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Kulübümüz artık öyle bir noktaya ilerliyor ki Boluspor'umuzun alt yapısı olma hedefindedir. Kaldı ki şu ana kadar Boluspor'umuza 30'un üzerinde yetenekli çocuğumuzu kazandırmış durumdayız. Artık Kıbrıscıkspor sizlerin desteğiyle daha da büyüyecektir"

KIBRISCIKSPOR KOMPLEKSİ YAPMA DÜŞÜNCESİNDEYİZ

Kulüp başkanı Kocadağ, Karaçayır'a yapmayı planladıkları tesis hakkında da bilgiler vererek şunları söyledi: "Kulübümüze Bolu Belediyesi tarafından tahsis edilen 5000 metrekare arsa üzerine Kıbrıscıkspor kompleksi yapma düşüncesindeyiz. Bu komplekste halı saha, çok amaçlı salon. 20-25 çocuğumuzun kalacağı yatakhane Kıbrıscık Belediye ve Kıbrsıcık Kaymakamlığı ofisi yönetim ofislerinden oluşacak bir kompleks haline getireceğiz. İşte bu akşam yönetim olarak çok mutluyuz ve çok heyecanlıyız. Amacımız Kıbrıscık olgusunu Bolu'da ilelebet yaşaması olacaktır. Bu yüzden bu gece çok önemli, burada aramızda olan Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz'dan, Sayın Necip Çarıkçı'dan Kıbrısçık Belediye Başkanımızdan, Kıbrıscık Kaymakamımızdan ve siz değerli Kıbrıscık işadamlarımızdan ve esnaflarımızdan bu projeye sahip çıkmanızı bekliyoruz. Bundan sonra konuşma yapacak başkanlarımızdan somut sözler bekliyoruz. Hiçbir şeyin lafta kalmaması konusunda hassasiyetti olunmasını düşünmekteyiz. Anlatmaya çalıştığım bu projeyi bu Kıbrıscık komplesini hayata geçirmek en büyük hedefimiz ve rüyamız olacak. Bu konuyla ilgili bizlerden desteklerinizi esirgemeyeceğinizi düşünerek sözlerime son verirken tüm misafirlere teşekkür eder saygılar sunarım"

KIBRISCIKSPOR AMATÖRLER İÇİNDE EN ÖNDE GİDEN TAKIM

Daha sonra söz alan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise, Kıbrıscıkspor'un Bolu'daki amatör takımlara örnek olduğunun altını çizerek şöyle konuştu: "Kıbrıscıkspor'a gönül verenlerin bu toplantıda biraz az olduğunu gördüm. Herhalde kurul toplantısı gibi olacağı için sayı olarak az gelmişler. Ama önemli olan birlikteliği muhafaza edebilmektir. Eğer birlikteliğimizi muhafaza edebilirsek, Allah'ta bereketini verir. Kıbrıscıkspor'un şuan da amatör spor içerisinde Bolu'da önde gittiğini hepimiz biliyoruz. Amatör spor kulüpleri konusunda da biraz daha gayretli olmamız gerektiğini biliyoruz. Belediyespor bayan takımını güçlendiriyoruz. Ekonomik olarak bunu gücü bütün spor kulüplerine katkı sağlayacak hale gelecektir. Daha sonra amatör spor kulüplerine kucaklar hale gelecektir. Hepiniz bildiğiniz gibi profesyonel spor dallarında Boluspor'umuzun ve Bolumuzun önünü açmak ve ayaklarının üzerinde dik durmasını sağlamak için sistemler geliştiriyoruz. Hem de amatör spor kulüplerimizi güçlü kılmak için sistemler geliştiriyoruz. Gelecekte eğer ilimiz üniversite kenti, turizm kenti ve spor kenti olacaksa ki, adım adım bu noktaya doğru ilerlediğimizi kesinlikle ifade edebilirim. Bunun altyapısını hep beraber kurmak durumundayız. Karaçayır tamamen spora ayrılmıştır. Su sporları ile ilgili de Karaçayır'da yapacağımız gölün, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nce son onayının yapıldığını ifade etmek istiyorum. Önümüzdeki yıl Allah nasip ederse, tekrar Bolu halkı görev verirse, ben şunu da inanıyorum ki, 1-2 yıl içerisinde Karaçayır'ın ve Bolu'nun çehresi değişecek. Spor altyapısı çok kuvvetli kurulacak. İnşallah spor turizmine giden yapıyı hep beraber inşa edeceğiz. Bu konuda emek veren, sahip çıkan spor kulübümüzün yöneticilerini ve başkanını kutluyorum. Sayımızın çok olması gerekmez. Bu sayı bize yeter. Bu birlikteliğimiz bize bereket getirecektir" diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.