29/03/2024

Hırsızlar vurularak yakalandı

9 Ocak 2014 - 00:00
Hırsızlar vurularak yakalandı

Edirne’de jandarmayla çatışmaya giren hayvan hırsızlarından 1’i hayatını kaybetti 1 kişi de yaralandı. Çaldıkları hayvanları İstanbul'daki kasaplara sattıkları tespit edilen 5 şahıs jandarma ekiplerince yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, jandarma ekipleri, son aylarda Edirne başta olmak üzere Bolu, Düzce, Sakarya, Tekirdağ, Kırklareli ve Silivri'de köylülerin koyunlarını ağıllarından çaldıkları belirlenen şebekeye yönelik çalışma başlattı. Hırsızların bölgeye gireceği bilgisini alan jandarma, köydeki ağıllar üzerinde tespit yaptıkları belirlenen şahısların daha önceden yine benzeri olaylarda kullanıldığı anlaşılan 34 BS 4016 ve 34 BD 9799 plakalı kapalı kasa kamyonetler ile Edirne'nin Havsa ilçesine giriş yaptıklarını MOBESE kameralarıyla tespit etti. MOBESE kameralarının uyarı vermesiyle bölgede yine bir hayvan hırsızlığı yaşanabileceğini belirleyen jandarma ekipleri gece geç saatlerde ilçeye bağlantısı olan yolları tutarak çalışma başlattı. Yoğun sise rağmen Oğulpaşa köyündeki ağıl etrafında tur attıkları belirlenen koyun hırsızlarının ilk olarak kapı önündeki köpeğe et atarak hayvanı zehirledikleri tespit edildi. Köpeğin etkisiz hale gelmesiyle ağılda bulunan küçükbaş hayvanların kapısını açarak meraya doğru ilerlemelerini sağlayan şahısların 39 adet küçükbaş hayvanı kapalı kasa iki adet kamyonete yükledikleri tespit edildi.

Kamyonete yüklenen hayvanlarla İstanbul istikametine doğru yol alan şahısları yakalamak amacıyla ilçe giriş ve çıkışlarına lastik kapan kurarak beklemeye başlayan jandarma ekipleri iki adet kamyonetin kendilerine yaklaştığını görünce "dur" ihtarında bulundu. 'Dur' ihtarına uymayarak kapanın üzerinden geçen aracın lastiklerinin patlaması üzerine araçtan inen şahıslar araziye kaçmaya başladı.

Jandarmanın başlattığı çalışmalar kapsamında A.T., R.T., M.S.O, Y.B., H.P. ve N.V. isimli şahıslar araçla kaçmaya çalışırken çatışma çıktı. Çıkan çatışmada R.T. hayatını kaybederken, N.V. de ayağından yakalandı. Kaçan 5 şahıs ise uzun süren kovalamacanın ardından jandarma tarafından yakalandı.

HAYVANLARI KASAPLARA SATTIKLARI ORTAYA ÇIKTI

Çaldıkları hayvanları İstanbul'da belirlenen kasaplara sattıkları tespit edilen şebekenin daha öncede bölgede değişik zaman ve yerlerde küçükbaş ve büyük baş hayvanları çaldıkları anlaşıldı. Koyunları çalınan Selahattin Korkmaz ise gece uykudayken hayvanlarının çalındığını ve hiçbir şey duymadıklarını belirterek köpeklerinin zehirlendiğini kaydetti ve başarılı çalışmalarından dolayı Jandarma ekiplerine teşekkür etti. Yakalanan şahıslar jandarma ekiplerince gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.