19/05/2024

Bembeyaz dişler artık hayal değil!

3 Kasım 2015 - 00:00
Bembeyaz dişler artık hayal değil!

Bolu Özel Çağsu Hastanesi Diş hekimi Cihan Dağlı, ağız ve diş sağlığı sektöründe gelişen tekniklerin sayesinde beyaz dişlere kavuşmanın artık hayal olmadığını belirterek, vatandaşlara evlerinde bile uygulayabilecekleri diş beyazlatma yöntemleri ile ilgili ipuçlarını anlattı.

Bolu Özel Çağsu Hastanesi Diş hekimi Cihan Dağlı, ağız ve diş sağlığı sektöründe gelişen tekniklerin sayesinde beyaz dişlere kavuşmanın artık hayal olmadığını belirterek, vatandaşlara evlerinde bile uygulayabilecekleri diş beyazlatma yöntemleri ile ilgili ipuçlarını anlattı.

Hepimizin genetik faktörlerinin de etkisiyle kendimize has bir diş rengi olduğunu söyleyen Dt.Cihan Dağlı, yediklerimize ve içtiklerimize özellikle çay ve sigara tiryakilerine düzenli ağız bakımı yaptırmadıkları takdirde var olan diş renginin çok daha sarı görünmesine neden olabileceğini belirtti.

Dt. Cihan Dağlı çoğumuzun merak ettiği diş beyazlatma yöntemleri ile ilgili olarak ise şunları ifade etti: ‘'Hepimiz dişlerimizin doğal olan renginden daha beyaz olmasını isteriz fakat bunun için yapmamız gerekenleri bilsek bile kendimize bahaneler üretiriz. Hastalarıma özellikle anlattığım diş beyazlatma yöntemlerini bu yazımda sizlerle de paylaşmak istiyorum''

Dişlerimizin daha beyaz görünmesini sağlamak için belli başlı yöntemler var;

1. Doğal Diş Beyazlatma

Dt. Cihan Dağlı, doğal diş beyazlatma için evde uygulanabilecek pratik yöntemler hakkında bilgi verdi. Dağlı, doğal diş beyazlatma yöntemleri ile ilgili şöyle konuştu: ‘'Doğal diş beyazlatma için evde uygulayabileceğimiz yöntemler mevcut. Bunların en bilineni ise limon ve karbonat ikilisidir. Karbonat özellikle diş beyazlatma için çokça kullanılan bir madde hatta kullandığımız birçok diş macununun içerisinde de karbonat mevcut fakat inceltilmiş ve dişlere zarar vermeyecek oranda mevcuttur.

Limon uygulamasını apacaksanız sadece haftada 1 gün diş etlerinize hiç bir şekilde değdirmeyecek şekilde çok hafifçe uygulayabilirsiniz. Çünkü limon sitrik asit içeriğinden diş etlerinizi yakabilir ve kanatabilir. Bunun yanı sıra bu uygulamayı yaptıktan sonra mutlaka dişlerinizi diş macununuz ile bir kez daha fırçalamalısınız çünkü limon doğal meyve şekeri bulundurduğundan dişlerinizin çabuk çürümesine neden olabilir'' dedi.

2-Diş ipi

Diş ipi kullanımının da faydası oldukça fazladır. Bu hususlara dikkat edildiği takdirde sağlıklı ve beyaz dişlere kavuşmak mümkün olacaktır'' dedi.

3. Ev Tipi Diş Beyazlatma Kitleri

Ev tipi diş beyazlatmaların kendi içerisinde ikiye ayrıldığını belirten Dt. Cihan Dağlı ev tipi diş beyazlatma ile ilgili olarak ise: ‘'Diş beyazlatma kitleri ikiye ayrılmaktadırlar. Kimisini direkt olarak ağzınıza takıp bekleyebiliyorsunuz kimisi de kalıbı ve jeli bir ayrı bir kutuda çıkıyor ve siz belirtilen oran kadar jeli kalıbın içerisinde döküyorsunuz. Doğal yöntemler ve diş macunlarından sonuç alamadıysanız profesyonel beyazlatmaya geçmeden son adım olarak, ev tipi diş beyazlatma setlerine bir şans verebilirsiniz'' dedi.

4. Profesyonel Diş Beyazlatma

Profesyonel diş beyazlatmanın konusunda uzmanlaşamamış güvenilir bir diş hekimi tarafından uygulanmasını belirten Dağlı açıklamanın son bölümünde ise profesyonel diş beyazlatmanın iki yöntemi olduğunu belirterek sözlerini şu şekilde sonlandırdı: ‘'Profesyonel diş beyazlatma yöntemleri iki türlüdür. Bunlardan ilki "Home Bleeching" yani ev tipi beyazlatmadır. Eğer diş hekiminiz bu yöntemi uygun bulursa ağzınızın kalıbını aldıktan sonra size kalıbınızı ve kalıbın içine dökeceğiniz jeli verir ve siz de evinizde diş hekiminizin önerdiği oranda ve günde bu uygulamayı yaparsınız. Diğer bir yöntem ise "Office Bleeching" yani ofis tipi beyazlatmadır. Bu yönteme ofis tipi denilmesinin nedeni 45 dakika süren tek seferde sonuç alınabilen bir işlem olmasıdır. Yani öğle yemeğinizde bile gidip yaptırabilmektesinizdir. . Herkese sağlıklı ve bembeyaz gülüşler dilerim''

Doğukan BEYKOZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.