19/03/2024

MİLLİ MÜCADELENİN 100. YILINDA BOLU'DAN...

Mustafa COP

Mustafa COP
21 Mayıs 2019

“BİRLİK POZU”... ”SAMSUN” dan... Bu “Pazar” gününden...

Tarihi 1 Fotoğraf... ”ERDOĞAN”... ”BAHÇELİ”... ”KILIÇDAROĞLU”... ”PERİNÇEK”... ”KARAMOLLAOĞLU”... ”DESTİCİ”...

Diğer “Fotoğraf” lar mı? Samsun ”ATATÜRK” Anıtı Önü... ”EKONOMİK ALANDA BİR İSTİKBAL MÜCADELESİ VERİYORUZ” diyen ”HİSARCIKLIOĞLU” ve ”TOBB” dan arkadaşları... Ve “BANDIRMA VAPURU” Önü... ”İhracatımızı 200 milyar doların üstüne çıkaracağız” diyen “TİM” (Türkiye İhracatçılar Meclisi) Başkanı ”GÜLLE” ve arkadaşları...

“19 Mayıs ATATÜRK’Ü ANMA, Gençlik ve Spor Bayramı’mızın 100. Yaşı Kutlu Olsun“...

Evet, dostlar... ”İSTİKLAL MÜCADELESİ” çok önemli... “İKTİSAT”... ”EKONOMİ”... ”ALTYAPI” önemli... Değerlerimiz çok önemli... Değil mi?

Bu girizgâhtan, anımsatmalardan sonra gelelim “KÖROĞLU” nun Diyarı, Yılın Gastronomi Şehri, Tabiatın Kalbi Şehrimize...

“19 Mayıs” Pazar sabahına şehrimiz alt yapı problemleri ile mi uyandı? ”YENİ” başkanın konutunu bile “SU” basmış. Alarmlar çalmış değil mi?

Aynı gün ikindide, saat 16.00’da makamda yapılan basın açıklamasında bakın neler deniyor. “OKUYORUZ”...

“GEÇMİŞ OLSUN BOLU”... ”Dün gece şehrimizde çok yoğun bir yağmur yağışı meydana geldi. Bolu merkezde metrekareye 61,5 kilogram yağış düştü. Bu oran 11 Kasım 1938 yılından bugüne kadar görülen en büyük yağış miktarıdır. 4 saatte belediye mücavir sınırları içerisinde yağan yağmur miktarı şehre verdiğimiz 135 günlük su miktarına tekabül etmektedir. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. BOLU BELEDİYESİ OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ.” İşte bu... Durum bu mu?

Doğal afet... ”ALLAH KORUDU” diye mi geçiştirmeliyiz dostlar?

Yoksa Bolu’da yaşayan tüm insanlarımız yukarıdaki Samsun fotoğrafında olduğu gibi “LİDERLER” in tüm ilimizdeki temsilcileri, siyasi mülahazaları bir yana koyarak “DOĞANAY”... ”KARSU”... ”BAŞARAN”... ”ÖRNEKBAŞ”... ”ÇETİNKAYA” vb. 1 birlik pozunu da Bolu’da vererek konuları istişare ederek “BU MEMLEKET HEPİMİZİN” diyebilirler mi dostlar?

“DEPREM” de neler yapabiliriz? Afetlerde neler yapabiliriz? Krizlerde neler yapabiliriz? sorularına gerçek bir sivil inisiyatif anlamda cevaplar arayabilirler mi?

Yoksa “ŞEHİR MEYDAN” larında “KURULAN” kurdurtulan çadırların rengi mi değişir? Kıl çadırlar... Sanat çadırlarına mı döner?

Yoksa bayram geceleri fener alayları sonrası “KENT KONSEYİ” Yürütme Kurulu Üyesi hocanın da “ATATÜRK” Anıtı önünden eleştirdiği gece havai fişek gösterileri havaya atılan ekonomimiz patlayan ışıklar “17 TEMMUZ” larda da festival havasında devam ede gider mi? Sizlerce?

SAYGILARIMIZLA…

Selam ve “MUHABBETLE”...

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarın diğer yazıları