19/03/2024

"İSTANBUL"UN FETHİNİN 566. SENESİNDE "BOLU"DAN

Mustafa COP

Mustafa COP
31 Mayıs 2019

“İSTANBUL”lular “23 Haziran 2019”Pazar gününe yeni bir yerel seçime hazırlanıyor. Bolulular da bu seçimin “güzel” veya “daha güzel” olması yolunda ramazanı da fırsat bilerek İstanbul’dalar. Binlerce hemşerilerinin yanında onlar da sahnedeler.

“İSTANBUL”da yaşayan Göynüklüleri, Geredelileri, Kıbrıscıklıları siyasilerimiz ziyaretteler...

ÜNLÜ SİYASİLERİMİZ; ”Özcan”, ”Örnekbaş”, ”Aydın”, ”Doğanay”, ”Konak”, ”Başaran”, ”Çankaya” vb. simalar da o yakadan bu yakaya Üsküdar’dan Bahçelievler’e partili hemşerileriyle aynı karedeler. Ak Parti’nin en renkli isimlerinden “ÇARPIŞAN” bile o gün Göynük’ten yola çıkmış İstanbul’un yeni fethinde bu fotoğraf karelerinde mi dostlar? Hoş... Değil mi?

Şimdi de siyasetten kültüre Bolu’ya gelelim mi? BOLU “AİBÜ”nün Rektörü Prof. Dr. Mustafa ALİŞARLI Bey ‘in himayelerinde, ”AKİMER” tarafından İstanbul’un fethinin 566. yılı nedeniyle üniversitemizde de, Fatih Sultan Mehmet Han’ın Hocası, fethin manevi mimarı Bolu Göynük’te medfun, “AKŞEMSEDDİN“ konulu bir panel düzenlendi. “ORADAYDIK”...

Bu önemli panelin moderatörlüğünü de yapan İlahiyatçı “Doç. Dr. Şaban KARASAKAL” Hoca da, ölüm yıldönümü dolayısıyla ünlü şair “Necip Fazıl KISAKÜREK”i ve “FETİH HAFTASI” dolayısıyla Fatih Sultan MEHMET HAN’ı rahmet ve minnetle andıklarını da ifade ederek “AKŞEMSEDDİN”in hayatı hakkında kısaca bilgiler verirken; “...Fethin mimarıdır bir anlamda. Zeyrek Camisi’ni kendisine mekân tutarak derslerini ve ikametini orada gerçekleştirmiştir. Fetihten 6 yıl sonra vefat etmiş ve bugün hepimizin bildiği yerine defnedilmiştir. “MAKAMAT-I EVLİYA” diye muhteşem bir eseri var. “MADDETÜ-L HAYAT” adlı tıpla ilgili eseri de muhteşemdir. Şiirleri, Türk İslam, Türk dini tasavvuf eserlerinin nesir ve şiir örneğini yansıtan çok güzel eserlerdir“ de dedi. Teşekkürler efendim.

Evet, efendim konu Bolu kültür, sanat ve turizm hayatımız için de çok önem arz ediyor. İnanç turizmi içinde de Bolumuzun önemi yadsınamaz değil mi dostlar?

“CHP” li “T.C. BOLU BELEDİYE BAŞKANI” mız “TANJU BEY” de “29 Mayıs 2019“ günü için sosyal medyadan bir mesaj yayınladı. “İSTANBUL’UN FETHİNİN 566. YILINI KUTLUYOR, FATİH SULTAN MEHMET HAN VE ŞEHİTLERİMİZİ SAYGI, RAHMET ve GURURLA ANIYORUM“ da diyor.

Evet, dostlar, eriştik yine bir “RAMAZAN BAYRAMI” na daha. ”Bayram muhabbettir.”

Tarihe yine notlar, simalar, isimler de düştüğümüz bu köşe yazımız vesilesiyle de tüm okurlarımızın, hemşerilerimizin, dünyanın dört bir yanındaki dostlarımızın, siyasilerimizin de bayramını tebrik ediyoruz. “Bayramlar Bayram Ola” ...

“İZZET BAYSAL”KENTİ, “KÖROĞLU DİYARI”, “GASTRONOMİ”ŞEHRİ, AŞÇILIĞIN BAŞKENTİ “CENNET BOLU”DAN

SELAM VE MUHABBETLE...

Mustafa COP( BOLU GAZETECİLER CEMİYETİ ÜYESİ GAZETECİ YAZAR )

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarın diğer yazıları