19/03/2024

BOLUSPOR BUGÜNE KADAR KİMSENİN MALI OLMADI, BUNDAN SONRA DA OLMAYACAK !

Kamuran ALAGÖZOĞLU

Kamuran ALAGÖZOĞLU
9 Haziran 2019

 Yıllar önce Mudurnu Tavukçuluk’un en parlak yıllarında Boluspor Kulubü’nün şirkete dönüşmesi ve Boluspor isminin önüne veya arkasına Mudurnu Tavukçuluk isminin eklenmesi projesine karşı çıkan tek gazete biz olmuştuk. Yönetim Kurulu ve Boluspor Kulübü üyeleri büyük bir çoğunlukla Boluspor’u Mudurnu Tavukçuluk’a verip kurtulma hevesindeyken, Türesin Ailesi ile iyi ilişkiler içinde olmamıza rağmen, bu projeye şiddetle karşı çıktığımızı belirttik. Ve Mudurnu Tavukçuluk iflas edince de ne kadar haklı olduğumuz bir kez daha ortaya çıktı. Şayet o tarihte Boluspor Mudurnu Tavukçuluk’a bağlı bir şirket olsaydı, haraç- mezat satılacak ve belki şimdi Boluspor diye bir kulübümüz bile olmayacaktı. 
       30 Mayıs’ta kongrenin yapılmasını istemeyen ve engelleyen Necip Çarıkçı’nın kendi malı gibi gördüğü Boluspor Kulübümüzü şirketleştirerek Oktay Ercan’a vermek istediğini artık herkes biliyor. Oktay Ercan bazı gazetelere yaptığı açıklamada aynen şöyle demiş; 
        “Boluspor’un başkanlığına aday değilim. Futbol yatırım şirketim olarak Boluspor’un şirketleşmesi kararı değerli Boluspor delegeleri tarafından alınması halinde bu şirketi almaya talip olduğumuzu çok değerli taraftarlara ve Boluspor’un çok değerli delegelerine bildirmek isterim. ”
         Oktay Ercan’ın kendi ifadesinden de anlaşıldığı gibi, Boluspor şirket olursa satın almayı düşünüyormuş. 
         Oktay Ercan’ın bu düşüncesinin altında başka neler yatıyor bilemeyiz. Ancak, 15 Haziran’da yapılacak olan kongrede aklı selim düşüncenin egemen olacağını ve Boluspor’u böyle bir maceraya sürüklemeyeceklerini düşünüyorum. 
         Boluspor A.Ş. olduğunda; 1965 yılından bu yana geçmişi başarılarla dolu olan ve tüm Türkiye’de Boluspor Efsanesi olarak anılan Bolu’nun marka değeri birilerinin malı haline dönüşecek. Ve bundan sonra da, ne taraftar, ne basın, ne eski başkanlar, ne eski yöneticiler, ne bürokratlar kısaca Bolu’da yaşayan ve Boluspor benim diyen hiçbir Allah’ın kulu, Boluspor’u sahiplenmeyecek ve git gide soğuyacak ve uzaklaşacaktır.
         Benim ticari ve siyasi olarak baktığım olayın sonucu, Boluspor A.Ş. olduğunda, Bolunun markası birilerinin hesabına geçecek olmasıdır. Bundan sonra da, ne taraftar, ne basın, ne eski başkanlar, ne eski yöneticiler, ne bürokratlar kısaca Bolu’da yaşayan ve Boluspor benim diyen hiçbir Allah’ın kulu, takımı sahiplenme hakkı olmayacağıdır.
         Boluspor’un tarihinde görmediği en büyük bağış miktarını 1994 yılında ATV’den Boluspor’a alıveren kişi olarak, Kulüpten 9 milyon lira alacağı olduğunu belirterek gelirlerine temdit koyduran Çarıkçı’nın öncelikle bunu somut ve inandırıcı belgelerle ispat etmesi gerektiğinin altını çiziyorum ve diyorum ki; 
        Boluspor bugüne kadar kimsenin malı olmadı ve bundan sonra da olmayacaktır…! 

Kaynak: www.bolununsesi.com

                                                                      Kamuran Alagözoğlu 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.