19/03/2024

BOLU'DA "EĞİTİM REFORMU GİRİŞİMİ"NİN "ÇALIŞTAY"INDAN...

Mustafa COP

Mustafa COP
19 Haziran 2019

Yeni Bir Fikir Üretim Merkezi “ERG”den “16. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı Bolu Yerel Çalıştayı”...

“Çalıştay Destekçileri”; “SABANCI VAKFI”... ”TÜRKİYE CUMHURİYETİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI”... ”BOLU BAĞIŞÇILAR VAKFI”...

“Konferansın Teması”; “MERAK EDENLER“...

Tarih: ”18 Haziran 2019 Salı”... Yer: ”İZZET BAYSAL ORTAOKULU“...

“Bolu Yerel Çalıştayı 2019”un girişinde ise, “2003 yılında kurulan ERG, Türkiye’nin önde gelen vakıflarının bir arada olmasıyla desteklediği bir girişim olmasıyla Türkiye sivil toplumu için iyi bir örnek oluşturur“ denilmiş. Okuyoruz.

2004 yılından beri “ERG”nin düzenlediği “EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER KONFERANSI”nda, “işimi nasıl daha iyi yaparım diye düşünerek pek çok çocuğun dünyasını değiştiren ÖĞRETMENLERİN çalışmalarını görünür kılıyor“ deniliyor dostlar.

“İSTANBUL”daki ana konferansta sunulan ve yerelde derlenen iyi örnek sunumlarına, atölye ve yan etkinliklere de yer verilen “ERG”nin Bolu Çalıştayını ”NAMDAR” Hocam’la birlikte izledik. ”EĞİTİM ŞART”... Paylaşıyoruz.

“ AÇIŞ PANELİ” nde “ERG” nin Eğitim Laboratuarı Koordinatörü ”SUAT KARDAŞ” Sinan Üniversitesinden, Akademisyen ”DOÇ. DR. GÖKSU GÖZEN” ve Eğitimci, Yazar “NİLAY YILMAZ”ı protokolle birlikte izledik. Güzeldi.

İl Milli Eğitim Müdürlükleriyle işbirliği içinde gerçekleşen bu yerel çalıştaylarda bu güne kadar 38 ilde 7 binin üzerinde katılımcı ağırlanmış. Bugün “BOLU”da da 350 nin üzerinde katılımcı varmış. Değil mi dostlar?

Gelelim bugüne. Bizim “Bolu Çalıştayı”nda izlediğimiz, tanıştığımız “GÜLCAN KARAKAŞ” Öğretmen’in sözlü sunumuna... ”EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER KONFERANSI’NDAN ÖRNEKLER”e... ”İSTANBUL” Sultanbeyli Zübeyde Hanım İlkokulu’ndan ”BERABER DAHA GÜZELİZ”e... ”Okul öncesi, İlkokul, Ortaokul, Lise, Veli”leri ilgilendiriyorlar. ”Düşünme becerileri, insan hakları, barış ve demokrasi eğitimi, paydaş katılımı ve işbirliği” ile ilgili güzel bir çalışma... Tebrikler.

“YEREL ÖRNEKLER” sunumlarından biri de Solmaz Ahmet Baysal Öğretmenevi’nden “NİLÜFER ERTEM“ tarafından yapıldı. Bu çalıştayda önemli yer alan “DERSTEN SONRA ÖĞRETMEN TOPLULUĞU” anlatıldı. Oradaydık.

“Öğretmenlerin dersten sonra yaptıkları sosyal, kültürel, sportif vb. etkinlikleri planlayıp çeşitlendirerek, öğretmen motivasyonunu artırmaya yönelik kurulmuş, ÜLKEMİZİN RESMİ İLK VE TEK ÖĞRETMEN TOPLULUĞUDUR.  Maddi bir kazanç beklentisi olmayan, ticari çalışmalar yapmayan topluluğumuz ‘MUTLU ÖĞRETMENİN MUTLU ÖĞRENCİ VE MUTLU TOPLUM’ demek olduğuna inanır” diyorlar. Kısacası... Tebrikler.

Çalıştaya tüm emeği geçenleri, ‘merak edenleri’ de kutluyoruz. Teşekkürler...

“Toplumda merak duygusunu birlikte yeşertmek dileğiyle”...

“BİLGİYE GİDEN YOL MERAKLI DUYGULARDAN GEÇER” miş.

Selam ve “MUHABBETLE“ ...

Saygılarımızla…

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarın diğer yazıları