19/03/2024

"UNHCR TÜRKİYE" CİLER CENNET BOLU'DAYDI…

Mustafa COP

Mustafa COP
12 Temmuz 2019

İZZET BAYSAL KENTİ, “Tabiatın Kalbi”, gastronomi şehri cennet ilimizde bugünlerde en çok konuşulan konulardan biri de “MÜLTECİLER” değil mi dostlar?

En son demeç de bir siyasi parti il başkanından… Siyasiden…

Bakın Dostlar… Sn. İl Başkanı; açıklamasında konu ile ilgili olarak neler söylemiş… ”OKUYORUZ”…

“Bolu fiili olarak işgal altındadır”… ”Bolu halkı Bolu’da yaşayamaz hale gelmiştir”… ”Bu misafirlik canımıza tak etmiştir” demektedir.

İşte bu satırları gazetelerinizden okuduğunuz saatlerde “UNHCR Turkey” ciler kendilerini tanıtarak Bolu medyasının çok değerli mensupları ile birlikte öğle yemeğinde birlikte oldular. Tanıştık. ”ORADAYDIK”…

“Konu” Bolu için çok önemli… Onlar bizleri, bizler de onları dinledik. Notlar da aldık.

Bilindiği gibi konu ile ilgili olarak ilimizde de “İL GÖÇ İDARESİ MÜDÜRLÜĞÜ” ilgilenmektedir.

“Konu” ile ilgili olarak da “11-13 Nisan 2019” tarihleri arasında da yine “UNHR” ciler ile ”UYUM VE İLETİŞİM DAİRE BAŞKANLIĞI” işbirliği ile “ANTALYA” da “SOSYAL UYUM ÇALIŞTAYI” düzenlenmişti. Değil mi değerli dostlar? İl Göç Uzman Yardımcısının da katıldığı bu önemli çalıştayda Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün kuruluşunun altıncı yılı da kutlanmış.

Bu önemli toplantıda haziruna hitap eden Genel Müdür Abdullah AYAZ Bey de yaptıkları veciz konuşmada; “MAALESEF ÖZELLİKLE SOSYAL MEDYADA ORTAYA ÇIKAN YALAN YANLIŞ HABERLER ÇOK HIZLI YOL ALIYORLAR. Bunun tehlikeli boyutu şu: Bir; ciddi bir düşmanlığı körüklüyor. İki; BAZI İLLERİMİZDE KARŞI KARŞIYA KALDIĞIMIZ GİBİ WHATSHAPP GRUPLARINDA PAYLAŞILAN HUSUSLAR İLERİDE OLAYLARIN TIRMANMASINA, ALEVLENMESİNE, KÖPÜRMESİNE ZAMAN ZAMAN SEBEP OLUYOR“ diyor.

Evet, dostlar konu ile ilgili olarak da şimdi de UNHCR (BMMYK) ”BİRLEŞMİŞ MİLLETLER MÜLTECİLER YÜKSEK KOMİSERLİĞİ” ni de tanıyalım.

“UNHCR, dünyanın her yerindeki mültecileri korumak ve onlara yardım etmek için çalışmaktadır. UNHCR, bir noktada evlerine gönüllü dönüş, yerel entegrasyon ya da üçüncü bir ülkeye yerleştirme seçenekleriyle, her bireyin sığınma talebinde bulunma hakkını kullanabilmesini ve başka bir ülkede mülteci olarak güvenli bir şekilde barınabilmesini sağlamak için çalışır.”…

1960 yılından bu yana, BM Mülteci Örgütü (UNHCR) sığınma ve mülteci konularında Türkiye ile yakın işbirliği içerisinde çalışıyormuş. Değil mi?

Gelelim bugüne ve Bolu’ya.

”UNHCR Türkiye, mülteciler ve ilgi alanına giren diğer kişilerin durumu konusunda kamunun farkındalığını artırmak, KAMU DESTEĞİNİN YANISIRA MÜLTECİLER VE UNHCR’NİN ÇALIŞMALARI KONUSUNDAKİ ANLAYIŞI GÜÇLENDİRMEK İÇİN GELENEKSEL MEDYA ARAÇLARIYLA BİRLİKTE SOSYAL MEDYA VE ÇEŞİTLİ İNTERAKTİF PLATFORMLARIN ARTAN KULLANIMINI KAPSAYAN BÜTÜNLEŞİK İLETİŞİM STRATEJİSİ UYGULAMAKTADIR“ da denilmektedir.

Evet Bolulular… Bu “konu“ önemli… Bizler takip etmeye, bilgilendirmeye, bilgilenmeye, paylaşmaya da devam edeceğiz.

Bir “ÖNERİ” miz de var. Eğitim ve uyum ağırlıklı ”Antalya” misali bir büyük toplantının, çalıştayın da yerel medyamızın da destekleriyle sonbahar veya kışın ilimizde yapılabilmesidir.

Sn. ”BMMYK” cılar… İlgililer yine ilimize bekliyoruz efendim sizleri. Tanıştığımıza memnun olduk.

MUVAFFAKİYETLE…

Selam ve Muhabbetle…

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarın diğer yazıları