19/03/2024

Bolu’da da “DEMOKRASİ İÇİN MEDYA, MEDYA İÇİN DEMOKRASİ”...

Mustafa COP

Mustafa COP
12 Ekim 2019

 Genel “Merkezi Ankara’da bulunan” Gazeteciler Cemiyeti “tarafından “AB “ desteğiyle finanse edilen (M4D) programının Ankara dışındaki eğitimleri de devam ediyormuş ...Okuyoruz... Bu seferki eğitim Giresun’da yerel medya mensuplarına “Dijitalleşme ve Gazetecilik, Basın Hukuku, MEDYA VE DEMOKRASİ” konularında düzenlenmiş... Güzel ... Giresun Gazeteciler Derneği’nde düzenlenen konferans etkinliğinde açılış konuşmasını yapan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve M4D Programı Ulusal Komite Başkanı “NAZMİ BİLGİN “Başkanı ve Ekibini de ; Gazeteciler Cemiyetinin günlük yayın organı olan “ 24 SAAT” Gazetesinin 12209. Sayısından paylaşıyoruz ve izliyoruz da dostlar... Bilgin : “ Medya olmazsa gerçek anlamda demokrasi olmaz, demokrasi olmazsa da medya olmaz.

AÇIKÇA SÖYLEYELİM Kİ TÜRKİYE BİR KUŞAK GAZETECİSİNİ KAYBETTİ. Hep derler ya yaşlılar ’Bizim zamanımızda’diye, maalesef ben onu söylemek mecburiyetindeyim, çünkü gazetecilik mesleği son çeyrek yüzyıldır tamamen bir kişilik ve güven kaybına sebep oldu .

GAZETECİLER, BİNLERİN GÖZÜ OLUR, ON BİNLERİN GÖZÜ OLUR, BAZEN YÜZBİNLERİN GÖZÜ OLUR. Yüz binlerin kulağı, sesi olur, onun için ödüllendirilmiş bir meslektir.” de dedikten sonra devam etmiş... “... Gazeteci bir ayna görevini yapar, siyaset siyasetçilerin işidir. Eğer fikrinizi açıklamak isterseniz bunu köşe yazısında yaparsınız ama habere yorum girmez, habere iltifat girmez ve körü körüne eleştiri de girmez. Gazeteciler yandaş, candaş sıfatlarıyla anılmaktadır. GAZETECİ YANDAŞ, CANDAŞ İSE , GAZETECİ OLAMAZ. Gazetecinin tek bir sıfatı olmalıdır o da doğruluktur. Bu mesleği yapmak isteyen gençlere önem veriyorum.

ŞUAN YAPILAN GAZETECİLİK EVRENSEL İLKELERLE YAPILMIYOR.”da demiş... ÖNEMLİ bu tespitleri, bilgileri, tecrübeleri ve diğer anlatmak istedikleri yeni konuları da duayenlerden, uzmanlarından dinlemek üzere “TABİATIN KALBİ” Cennet Bolu’ya da 2020 yılında bu eğitimleri( M4D) programı çerçevesinde de bekliyoruz... Olmaz mı dostlar?..

 Teşekkürler... Saygılarımızla. SELAM ve “ M U H A B B E T L E “... Muvaffakiyetle.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarın diğer yazıları