26/04/2024

CHP'Lİ BAŞKAN ÖZCAN'A MOBBİNG SUÇLAMASI

18 Nisan 2019 - 14:02

HİZMET- İŞ SENDİKASI PERSONELLERİN BAŞKA BİRİMLERE GÖNDERİLMESİNİ PROTESTO ETTİ

Hizmet -İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız, 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'den CHP'ye geçen Bolu Belediyesinde bazı çalışanların görev yerlerinin değiştirilmesine tepki göstererek, " Bu bir mobbingdir, kıyımdır, zulümdür, adaletsizliktir. Bu, işyeri barışını dinamitlemektir" dedi.

Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan'ın belediye görevli yaklaşık 30 personelinin görev yerlerinin değiştirildiği iddiası Hizmet-İş Sendikası üyeleri tarafından protesto edildi. Belediye önünde toplanan sendika üyeleri Başkan Özcan'ın uygulamasına tepki gösterdiler. Hizmet -İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız, CHP’ye geçen Bolu Belediyesi’nde işçilere yönelik sendika değiştirme baskısının acımasız bir şekilde artarak devam ettiğini öne sürerek, "Baskılar, belediye çalışanları bakımından artık tahammül edilemeyecek boyuta ulaşmış bulunmaktadır.Seçimlerin hemen akabinde Belediye-İş Sendikası tarafından tehditle sendika değiştirmeye zorlanan işçilerin bu kez de talimatla, işyerleri değiştiriliyor. Yıllardır büro personeli ve zabıta olarak çalışan emekçiler park ve bahçelerde görevlendirildi" dedi.

Başkan Özcan'ın seçimlerden önce belediyede çalışan işçilerin işten çıkarılmayacağını ve keyfi olarak yer değiştirme yapılmayacağını ifade ettiği ve işçilere dağıttığı noter onaylı belgeyi hatırlatan Yıldız, şöyle konuştu:

"Tanju Özcan, mazbatayı  alınca verdiği sözü unutup işçi kıyımına başladı. Belediye Başkanı Özcan, yüksek lisans eğitimi yapan, lisans mezunu olan, yıllardır halkla ilişkiler personeli olarak çalışan emekçileri park ve bahçelerde görevlendirdi. Bu bir mobbingdir, kıyımdır, zulümdür, adaletsizliktir. Bu, işyeri barışını dinamitlemektir. Mobbinge maruz kalan işçiler, başarılarından dolayı birkaç kez ödüllendirilmiş personellerdir. Liyakatiyle çalışan emekçileri keyfi uygulamayla mağdur etmeye kimsenin hakkı yoktur. Kendisini, işyeri barışını yeniden tesis etmeye çağırıyoruz. Sayın Özcan, gelin, vazgeçin. Gelin, Bolu beyi olmak yerine, halkın safında Köroğlu olun. Bolu beyi gibi zulmetmek yerine, Köroğlu gibi hizmet edin"

4 yorum yapılmış

  • KemalDilsiz18 Nisan 2019 • 14:12

    Kim gelirse gelsin bu böyle devam eder.iscinin parasını sendika mı veriyor. Belediye veriyor.kimin nerede calisacana o karar verir
  • ismail19 Nisan 2019 • 00:05

    Adam daha dün başladı hemen başladınız ağlamaya yiyintinizmi kesildi acaba .
  • Bilal19 Nisan 2019 • 10:07

    İşinize geliyorsa bundan sonra böyle lütfen ticariler bekleme yapmayınız Tanju başkanın yapacak çok işi var
  • TuranYlmaz19 Nisan 2019 • 20:22

    Keşke, ailesinde, çocuklarından ayrılmak zorunda bırakılıp Karabük'e, Urfa'ya, Seben'e (kış ortasında) 'seyahat ettirilen' ve harcırahlarını 2-3 sene sonra mahkeme kararı ile alabilen personelinde böyle savunucuları ve sendikaları olsaydı!!!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.