05/05/2024

“ALDIKLARI MAĞLUBİYETTEN SONRA SİYASET SAHNESİNDEN UZAKLAŞSINLAR”

1 Nisan 2014 - 00:00
“ALDIKLARI MAĞLUBİYETTEN SONRA SİYASET SAHNESİNDEN UZAKLAŞSINLAR”

Bolu’da yerel seçimlerden galip çıkan isim Ak Partili Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz oluşmuş, oylarını yüzde 6 oranında arttırmıştı. Ak Parti İl Başkanı Ömer Sayın yaptığı açıklamada, “Umarım bundan sonraki seçimlerde böylesi demokrasi dışı, iftiraya, yalana ve birçok tezgaha yönelik kampanyalar yürütülmez. Ahlaki seviye itibariyle daha etik çizgide olan bir seçim yaşarız. Çünkü Türkiye’nin buna ihtiyacı var” dedi.

Haber: Elif SARIHAN

Sonuçların açıklanmasının ardından parti binasında basın mensuplarına açıklama yapan Bolu Ak Parti İl Başkanı Ömer Sayın, "Siyaset yapmak hizmet etmektir. Küfür ederek, hakaret ederek siyaset yapılmayacağını görmüş olduklarını düşünüyorum. Bu şekilde davrananların seçim sonuçlarında aldıkları mağlubiyet nedeniyle siyaset sahnesinden ya uzaklaşmalarını, ya da kendilerini yeniden dizayn etmelerini kendilerinden bekliyorum" dedi.

Sayın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"SONUÇLARININ ÜLKEMİZE VE MİLLETİMİZE HAYIRLI UĞURLU OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM"

"Türkiye'nin seçim tarihine baktığımız zaman çok sıra dışı bir seçim oldu. Aslında bir mahalli idareler seçimleri olmasına rağmen genel seçim havasına, varlık yokluk, bir istiklal, istikbal ve istikrar mücadelesine içerisinde geçen bir seçimi geride bıraktık.

Öncelikle sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Elbette ki Bolu'muzdaki istikrarın devam etmesi bizim açımızdan çok önemliydi ve Bolu'daki belediye başkanlığını kazanmış olduk. Bu nedenle seçimlerin kazanılmasında emeği geçen başta teşkilat mensuplarımız olmak üzere, demokrasinin arkasında dimdik duran Bolu seçmenine teşekkür ediyorum.

Çok gergin bir seçim ortamı yaşadık. Bu gerginlik ülkemize ve Bolu'muza ciddi hasarlar açmış olabilir. Bunları en kısa sürede telafi etmek için bu gerginliğin ortadan kalkması lazım.

"PARTİ GÖZETMEKSİZİN HİZMETLERİMİZE BOLU'DA VE İLÇELERİMİZDE DEVAM EDECEĞİZ"

Biz Ak Parti olarak belediye başkanlıklarını ve il genel meclis üyeliklerini kazandık. Biz sadece Ak Partililerin değil bütün milletimizin hizmetinde olduğumuzu bir kez daha halkımızın bilmesini istiyorum. Bundan sonra hiç bir aidiyet, hiçbir parti gözetmeksizin hizmetlerimize Bolu'da ve ilçelerimizde devam edeceğiz.

Seçimler Türkiye açısından bir çok kirli oyunların oynandığı, birçok tezgahların ortaya konulduğu, demokrasi dışı, yasa dışı, ahlak dışı tertiplerin ortaya konmaya çalışıldığı bir seçim oldu. Ama gördük ki bu millet demokrasinin ve yapılanların arkasında durdu. Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı olur şeklindeki deyimin tahakkuk ettiğini ve bunun vatandaşımızın yüreğinde yer bulduğunu bir kez daha anladık. Umarım ki bundan sonraki seçimlerde böylesi demokrasi dışı, iftiraya, yalana ve birçok tezgaha yönelik kampanyalar yürütülmez. Ahlaki seviye itibariyle daha etik çizgide olan bir seçim yaşarız bundan sonra. Çünkü Türkiye'nin buna ihtiyacı var.

"SEÇİMLERDEN CİDDİ DERS ÇIKARMALARI LAZIM"

İllegal, yasadışı, demokrasi dışı, ahlak dışı seçim kampanyası yürütenlerin bu seçimlerden çıkarması gereken önemli dersler olduğunu düşünüyorum. İnşallah bundan sonraki seçimlerde, sonraki günlerde kendilerini paralel devlet yapılanması içinde olmakla beraber, neredeyse artık bizim inançlarımıza da yeni bir inanç sistemi oluşanlar bu seçimlerden ciddi bir ders çıkarlar ve böyle yollara başvurmazlar diye düşünüyorum.

Seçim kampanyası döneminde bütün partiler sahada çok güzel bir çalışma sergiledi. Çok önemli sorunlarımız olmadı. Bu nedenle hem kendi partililerimi, hem de diğer parti mensuplarını da tebrik ediyorum. Ama istisna da olsa bazı insanların ahlaki seviyenin çok altına inerek, ithamlar ithamlarda bulunduklarını gördük. İnşallah onlarda bu seçimlerden ders almışlardır. Siyaset yapmak hizmet etmektir. Küfür ederek, hakaret ederek siyaset yapılmayacağını görmüş olduklarını düşünüyorum. Bu şekilde davrananların seçim sonuçlarında aldıkları mağlubiyet nedeniyle siyaset sahnesinden ya uzaklaşmalarını, ya da kendilerini yeniden dizayn etmelerini kendilerinden bekliyorum."

"VATANDAŞIMIZIN YAPILAN HİZMETLERE VERDİĞİ DESTEK"

Oy oranının beklentilerin üzerinde çıkmasının sorulması üzerine Sayın,"Milletimizin bu güne kadar Ak Parti'nin yaptığı hizmetlere verdiği bir karşılık olduğunu düşünüyorum. Gerçekten Bolu'da Alaaddin Bey son on yıllık belediye başkanlığı döneminde çok büyük hizmetler yaptı. Kendisinden önceki üç dönemde Bolu'da hiçbir hizmetin yapılmaması ve Alaaddin beyin bu aradaki açığı kapatmak için gece gündüz demeden büyük bir gayretle çalışması, her türlü fedakarlıkta bulunması ve iktidar gücünden de yararlanarak ve kendi enerjisini de ortaya koyarak çok büyük hizmetler yaptı. O nedenle vatandaşımızın bu yapılan hizmetlere verdiği destek, bir karşılık olduğunu düşünüyorum" dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.