30/04/2024

Sanayi esnafı mı yoksa belediye başkanı mı kandırıldı?

16 Nisan 2015 - 00:00
Sanayi esnafı mı yoksa belediye başkanı mı kandırıldı?

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın, ses getiren projelerinden biri olan “Sanayi sitesinin taşınması” projesinde sanayi esnafı geri adım attı. Konu ile ilgisi olan ve sanayi esnafının kandırıldığını iddia eden kişiler ile, tam tersi bir durum olduğunu ve asıl belediyenin kandırıldığını iddia eden kişiler karşı karsıya geldi.

Durum böyle iken, Bolu'da sanayi esnafı, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'a tepki göstermek için sessiz eylem yaparak, belediye önüne siyah çelenk ve iş yerinin anahtarını kutuya bıraktı

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın sanayi esnafına yönelik sert açıklamalarının ardından sanayi sitesi esnafı, ilk etapta iş yerinin kepenklerini kapattıktan sonra sanayi içerisinde toplanarak minibüslere bindi. Büyük Cami Mahallesi İzzet Baysal Caddesinde minibüslerden inen esnaf, belediye önüne kadar ellerindeki siyah çelenk ve Türk bayrakları ile sessiz bir şekilde yürüyüş yaptı. Daha sonra esnaf yanlarında getirdikleri siyah kutunun içerisine iş yerlerinin anahtarlarını bıraktı. Polis ve zabıta ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı belediye önüne sanayi esnafı siyah çelenk bıraktı.

Sanayi esnafı çelenk bıraktıktan sonra bir basın bildirisi dağıttılar.

"Bizden Selam Olsun Bolu Beyine" ifadeleri ile başlayan basın bildirisinde şu ifadelere yer verildi:

"4 yıldan bu yana bolu belediye başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından bir belediye başkanına yakışmayan bizlere yönelik yapılan tehditvari açıklamalar neticesinde sanayi esnafı olarak tepkimizi ve bu oluşumun karşısında olduğumuzu göstermek amacıyla Bolu belediye binası önüne siyah çelenk bırakarak belediye başkanımızı kınıyoruz. Bizler 2011 yılında yine başkanımızın tehditkar açıklamalarıyla bu oluşuma gönülsüz olarak baskı ile katılmıştık. Kendi aramızda birlik ve beraberliğimiz yoktu. Buradan başkana çok teşekkür ediyoruz. Bizleri birlik ve beraberlik içinde olmaya ve aynı şekilde düşünmeye zorlayıp bir araya getirdiği için sanayi sitesi 600 den fazla esnafın işyeri sahibi olduğu, kişisel olarak mücadele yapılmayan bir topluluktur. Biz sanayi esnafları olarak hiçbir tehdide boyun eğmeyiz. Bizim üzerimizden bu güne kadar rant sağlanmıştır ve bu rant bazılarının hoşuna gitmiş olmalıdır ki, çalınan paraların, faizlerin, alınan icralı arsaların, kazanılan davalardan çıkan sonuçlarda ortada iken, bir görevi kötüye kullanma varken, bir belediye başkanı tehdit edeceği yeri karıştırmış olmalı, ya da bu işteki becerisizliğini kapatma çabası içindedir. Hesap sorup tehdit edeceği yer BESOB'dur. Tüm Bolu halkı görecektir ki, ilerleyen günlerde eski proje iptal edilecek yeni bir oluşum, yeni kişiler devreye sokularak esnaf yine yerinden edilmeye çalışılacaktır. Bolu sanayi sitesi bizim evimizdir. Amaç mevcut sanayi sitesinin yerini ele geçirmektir. Sanayi sitesi bizimdir ve bizim kalacaktır."

Zafer GÖDER

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.